måndag 9 februari 2015

Snippedidoo

Oh, jag glömde skriva en så rolig grej som Alfred gjorde igår! Han börjar komma in i den där lite smått socialt farliga åldern där han pratar om andra människor som man möter ute, men som ändå kan vara väldigt rolig. När vi kom ut från cafét och in i växthuset igår, så satt det en äldre dam på en stol bland blommorna. Alfred upptäckte henne och sa: "Mamma! Titta, en gammal tant! En gammal tant, som sitter där så elegant!"
Det är tjusiga citatet som rimmade så fint fick han förstås (lite egenmodifierat) från SVT Barnkanalens nya och omtalade sång om snoppen och snippan.

Jag tyckte att damen log lite när vi gick förbi, efter att Alfred upprepat sitt citat några gånger - jag tror dock inte att hon visste att Alfred egentligen ändrat citatet från ett om en snippa...
Förresten: nu äntligen vågar jag mig på att skriva att jag helt otroligt nog inte blivit smittad av magsjukan här hemma (ändå med ett stort fett ta i trä), för nu har både de 48 smittotimmarna och inkubationstiden på två dygn gått. Helt otroligt, med tanke på att både Flora och Alfred spydde på mig (Flora myyyycket och Alfred lite) plus att jag även torkade upp Lillys. Vilken grej!

2 kommentarer:

  1. Det ger även mig hopp om att inte bli smittad! Hugo är sjuk här hemma, övriga har ännu inte drabbats. Håll tummarna!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag håller tummarna! Och tipsar om att tvätta händerna som en galning. Jag tvättade händerna konstant, och pussade knappt mina stackars barn på flera dagar...

      Radera