fredag 13 februari 2015

Glada barn

Flora är glad igen! Hon har varit gnällig så länge att jag inte riktigt vågade tro på att det vänt igår när hon var på bättre humör, men idag har hon varit glad nästan hela dagen. Det är lite hemskt att säga, men jag hade nästan glömt bort hur hon kan vara när hon inte står och klänger på mina ben och skriker - idag har hon skrattat och lekt för sig själv och lekt med oss andra, och det har varit helt fantastiskt.
Min mamma kom i eftermiddags och stannar till onsdag (över Alfreds födelsedag på tisdag), och alla barnen är överlyckliga över att mormor är här. Eller ja, Lilly är lite gnälligare än vanligt idag igen, så jag tror nog att det är hennes tur att få kindtänder, som jag skrev igår, men vi får väl se om några dagar eller så.
När vi hämtat Alfred idag stannade vi utanför porten och lekte lite (Lilly brukar komma dragandes med stövlar, halsduk och mössa stup i kvarten för hon vill gå ut), och tjejerna hade superkul för de hittade en vattenpöl att trampa i, snö att släppa på marken (de kan inte riktigt greppa saker med sina tumvantar, men jag får lyfta upp snöklumpar åt dem och så släpper de dem och tittar vad som händer), och följde efter storebror som gömde sig bakom en snöhög. Och så kom det en gammal dam och gick förbi, som berättade att hon också hade tvåäggstvillingar, som nu är 58 år, och det går inte en dag utan att de "har koll på varann" - "det är något speciellt med tvillingar". Roligt att höra sånt, tycker jag!
Det händer märkligaste grejen med mig sen ett tag tillbaka: när jag skriver på datorn så dunkar det i mitt högra öra. Det känns ungefär som att någon står inne i mitt öra och knackar med ett finger på min trumhinna. Det är extremt konstigt och rätt obehagligt, och jag har ingen aning om vad det kan vara. Jag har försökt googla, men vet inte ens vad jag ska söka på - "någon står i mitt öra och knackar med ett finger på trumhinnan när jag skriver på datorn" har jag en känsla av att jag inte riktigt kommer få några vettiga träffar på. Det är bara just när jag skriver, om jag sitter och bara tittar på skärmen händer inget. Nån som känner igen det..? Nej, trodde väl inte det...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar