måndag 23 februari 2015

Ny sjuka och kalas

Jamen då kör vi väl nästa sjuka då, är det vabruari så är det. Alfred var gnällig och vägrade äta redan vid frukost igår, men hävdade envist att han mådde bra, så han och Christopher gick till badhuset som planerat, och det gick bra. Men när de kom hem ville Alfred bara vila och titta på "My Little Pony" på NetFlix och åt ingen lunch, och sen fick han hög feber. Han snorar lite också, men i övrigt verkar det inte vara något mer, så jag vet inte om det är influensa direkt - han brukar ha en omgång med feber i någon dag i februari, men det brukar inte hålla i sig så länge, så jag hoppas på liknande i år. Han blir så oerhört ynklig och gnällig när han är sjuk nu, så för alla parter är det skönt om det inte blir så långvarigt. 
Vi får se om tjejerna också blir sjuka - det känns som att vi inte riktigt tänkte igenom det här med sjukdomar när vi bestämde oss för att göra syskon...
Anyway, som tur var var det först igår han blev sjuk och inte i förrgår, så han kunde ha sitt fyraårskalas som planerat - däremot var det två gäster som ställde in samma dag för att de blivit sjuka, och samma sak har hänt på hans andra kalas, så jag tror nog att det här blir sista gången på ett tag som vi ordnar kalas i vabruari och istället skjuter på det till en bit in i mars. Visserligen är det rätt skönt med färre människor på barnkalas, men... lite tråkigt är det ju för Alfred.
Det blev regnbågstema på kakorna på kalaset! Vi hade sparat en regnbågskaka som mamma bakat, och så fick jag för mig att göra regnbågsglasyr på småkakorna Alfred och jag bakade och på grädden på tårtan, för Alfred är väldigt förtjust i regnbågar för tillfället - antagligen delvis beroende på My Little Ponyn Rainbow Dash, som han har på en hårborste som han älskar. Den gula färgen köpte jag som en pastafärg på Panduro när jag var på stan i torsdags, de andra är vanliga karamellfärger - och jag märkte sen att den där gula gjorde att grädden på tårtan smakade beskt! Inga fler såna färger för mig alltså.
Medan jag bakade fick tjejerna testa att "baka" själva för första gången.
Regnbågssmåkakorna blev rätt tjusiga, tycker jag.
Och tårtan som såg rätt så erbarmlig ut medan jag höll på blev ju riktigt fin till slut också! En riktig vårtårta.
Mina verk ihop med mammas regnbågskaka, plus lemon bars, som mamma också bakade när hon var här.
Och sockerbullar fyllda med choklad - sjukt goda!
Och Alfred tyckte att vi sjöng högt fast vi sjöng extremt tyst för att han bett oss om det. :)
Hans ungefär jämnåriga kompisar Sixten och Hilding kom med sina småbröder Olle och Arvid och sina mammor, och så var Christophers kusin Marilia här också, sen var det inga fler, för papporna jobbade och övriga bjudna var sjuka. Men Alfred var nöjd, han och kompisarna fick fiska två gånger var i fiskdammen, och de lekte och hade roligt, så det var bra ändå!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar