tisdag 10 februari 2015

Lägenheten är såld!

Det blev budgivning idag - efter nervös väntan från vårt håll då vi tyckte att det var tyst väldigt länge. Sen kom det ett bud till och sen var det tyst igen, så vi trodde flera gånger att "nu är det nog klart", men det var det inte. För när vi verkligen trodde att det var klart och hade bestämt tid för kontraktsskrivning och allt kom det in en budgivare till som gett upp på den andra lägenheten som var till salu i föreningen, och erbjöd ett högre bud mot tidigare inflyttning (1 maj istället för 1 juni, som vi ville). Vi var just på väg in på City Gross för att handla, och skulle premiäråka tvillingkundvagnen som de köpt in efter vårt önskemål - men nåt pucko hade tryckt in en enkrona (extra smart, enkronor är det ju aldrig i kundvagnar) som fastnat, så personal tillkallades med tänger och skruvmejslar. 
Under tiden bestämde vi oss för att säga ja, och tänkte att Alfred väl får klara oss med bara vårt sällskap i en extra månad utan att gå på förskolan. Så vi ringde mäklaren och så kom sms:et med bekräftelsen på budet. En minut efter plingade det till i våra mobiler igen (just när vi var på väg in med vagnen som de fått klippa av kedjan på...): hon som trodde att hon vunnit budgivningen först gav inte upp och klämde i med ett sista bud som gav henne lägenheten!
Så tack, du okände man som kom in på slutet och trissade upp priset, det är vi tacksamma för. :) Nu får vi dessutom flytta ut 1 juni som planerat, så allt blev så bra som det kunde bli.
Så det fick bli drive-through på McD på vägen hem (tjejerna fick premiäräta pommes frites, vilket de älskade) och sen snabbt hem och packa upp maten och äta, och sen in till stan och skriva kontrakt på Erik Olssons kontor.
Barnen fick vänta i en rolig bred snurrfåtölj en liten stund, tills vår mäklare Karin kom och hämtade oss.
Smart nog hade de ett lekrum bredvid de små kontraktsskrivningsrummen.

Lilly testar en saccosäck.
Och Flora en rullhund som hon inte gillade nåt vidare.
När allt var klart och vi lyckats avhålla oss från att hoppa av glädje inför köparen så packade vi in oss i bilen och åkte hemåt. Efter ett par hundra meter hörde vi en duns och Christopher svor till. Då hade han gjort klassikern att lägga mäklarpärmen med alla påskrivna kontrakt på biltaket medan han satte in Lilly och sen kört iväg... Så han sprang i panik på den hårt trafikerade Sveavägen och försökte rädda det som räddas kunde, men det gick inget vidare. Som tur var skrattade mäklaren bara när han ringde och sa att hon skulle fixa nytt. Köparen - som egentligen köpte på fullmakt åt sin dotter - tyckte att hon fick skriva väldigt mycket eftersom hon skulle skriva "genom fullmakt" före allt hon skrev på, så hon kommer nog inte tycka att det blir jätteroligt, men så får det bli ändå...
Nu har vi i alla fall sålt! Och firar med lite Cremant d'Alsace-bubbel och för ovanlighetens skull chips, vilket vi typ aldrig äter, och nu ett avsnitt av "The Good Wife". Så skööööönt!

4 kommentarer: