torsdag 3 december 2015

Stressmage

På väg hem från mitt näst sista kurstillfälle på mönsterkonstruktionskursen nu. Jag börjar känna mig lite smått stressad, för jag håller på med två olika klänningar, och det är flera olika moment som jag vill ha hjälp med - det är inte så att jag inte klarar att fixa dem själv, för jag kan ju sy, men jag vill lära mig att göra det proffsigare och snyggare. Det har visat sig att nästan alla andra ska gå nästa termin också (många har redan gått flera gånger förut också), men jag har bestämt mig för att inte göra det: dels för att det är dyrt, men mest för att barnen inte vill att jag ska åka iväg på torsdagarna längre. Kanske att jag går nästa höst igen, men jag känner faktiskt inte för att vara uppbunden varje torsdagskväll i vår också. Så jag får bombardera läraren Margareta med frågor nästa vecka och anteckna ordentligt, helt enkelt. Och googla sen om det behövs.
I eftermiddags tog jag med hela min fina familj och köpte tråd till klänning nummer 2 och starkare magkatarrsmedicin.
Mycket hoppande i vattenpölar blev det. 
Det känns lite mesigt att ha stressmage när jag mest bara går hemma och lodar, men jag antar att det är en kombination av många grejer: dålig sömn, inget jobb, ständigt kaos i huset och total cirkus varje dag när barnen kommer hem från förskolan: allt detta bråkande som är standard nu för tiden driver mig till nervsammanbrottets rand. Så fort någon av tjejerna tar någon leksak är Alfred där och vill ha samma sak och sliter i den, både Lilly och Flora har börjat slåss (ibland helt oprovocerat, men oftast när det handlar om någon leksak) och alla tre tjatar typ konstant om att antingen titta på film (det får de inte förrän det närmar sig matlagning, så det inte blir för långa stunder framför tv:n) eller att få låna min mobil. 
Hur som helst så ringde jag vårdcentralen idag eftersom det inte hjälpt att äta Losec i över en vecka, så sköterskan som svarade i telefon rekommenderade mig att köra en enveckas kur med Omeprazol istället, så jag ska börja med det imorgon bitti och hoppas att jag får slippa ont i magen snart. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar