tisdag 22 december 2015

Klar för jul - lite gråtande och synsvag

Jaa, hörni, den här julledigheten har ju inte börjat nåt vidare: jag har redan brutit ihop och gråtit i soffan. Jag hade tänkt åka till ICA med alla tre barnen, men så lyfte jag upp Lilly och kände att jag var helt matt i hela kroppen, så jag lade mig i soffan istället eftersom barnen ändå dansade till en skiva med barnlåtar, och efter en stund när de började bråka om nåt började jag gråta. Så sjukt klen.
Och så behöver jag visst glasögon också. Jag tog mig äntligen för att boka en synundersökning efter att jag fått nån flyer med gratis undersökning och halva priset på bågar - jag vet att jag har ett brytningsfel, men lider inte särskilt av det, men jag märker att jag ser sämre nu än förut, antagligen mycket på grund av sömnbrist och amning.
Och japp, jag ser skitdåligt och optikern rekommenderade att jag har glasögon jämt, men det är inte liksom farligt om jag låter bli, synen blir inte sämre av det och jag får inte ont i huvudet eller nåt nu heller, men det är bra för mina ögon att få vila lite, sa hon. Så jag fick låna med mig fyra bågar hem för att prova, fast alla var svindyra, och glasen skulle gå på 2 100:- också, så jag är inte jättepeppad över det här precis. Det känns jättekonstigt att liksom byta utseende, så jag funderar på diskreta bågar, men samtidigt känns det lite tråkigt att köpa bågar som knappt syns. Jag får prova dem jag tagit hem under julen och se hur det känns.
Nu har vi druckit glögg och provsmakat (igen) allt julgodis jag gjort, och julklapparna är inslagna - fast vi behöver köpa några småsaker till imorgon, tror jag - och mamma kommer imorgon så det blir lättare med barnen, så nu är vi redo för jul!
Igår gjorde jag chokladpraliner ungefär efter ett recept från årets Dessertmästarna, och de blev riktigt bra (om än inte så snygga): mjölkchokladskal med halloncoulis och mjölkchoklad-hallonganache (första gången jag har dubbelfyllning i praliner).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar