måndag 28 december 2015

Flora har slutat amma, tror jag

I eftermiddags åkte Stella hem - vi hade tänkt åka till Kärra i förmiddags efter att en rörmokare varit här och bytt ut ett gammalt rör (innan årsskiftet så vi får 50% ROT-avdrag och inte bara 30%), men inget av det blev av: personen på kommunen som skulle stängt av vattnet under jobbet var inte på plats som hen skulle, så rörmokaren måste komma tillbaka en annan dag, och vi bestämde oss för att inte åka upp ändå på grund av risk för halka och lite kort tid att vara där, eftersom ingen av oss tänker vara där på nyårsafton. Så Stella fick ta tåget istället (hon bor i Varberg), och jag och Alfred skjutsade henne. Vi blev såklart lite sena, så när vi kom fram till stationen och det inte fanns någon parkeringsplats nära Pressbyrån, där Stella skulle köpa en biljett, så släppte vi av henne och körde vidare sådär hundra meter och parkerade utanför Kvantum, och sen gick vi och mötte henne för att vinka av på perrongen. Där stod vi och frös i fem minuter tills tåget kom, sen kramades vi och vinkade tills tåget åkte (och Alfred tappade sin keps på spåret, men jag fick tack och lov upp den bara genom att lägga mig på mage på perrongen och sträcka ner armen utan att behöva hoppa ner) och sen åkte vi och gjorde lite ärenden.
Knappt två timmar senare kom det ett sms från Stella, nästan framme i Varberg: vi hade båda glömt att hon hade sin resväska i bagageutrymmet i bilen...
Så fantastiskt klantigt av mig - vad ska jag föreställa för ansvarsfull vuxen?! Småpanik utbröt, alla tänkte så det knakade, jag upptäckte att DHL har ett kampanjerbjudande på bara 99:- för bud och skulle just till att boka det när Stella smsade igen: hennes snälla farfar övningskör gärna med henne ända ner till Landskrona imorgon. :) Tack och lov för snälla far- och morföräldrar, vad skulle vi göra utan dem?
Den här lilla loppan, den Pippi-älskande Flora, har visst slutat amma. De tre senaste morgnarna har jag erbjudit henne bröstet (när Lilly vaknar börjar hon alltid med att be om bröstet och så får hon amma en stund, och Flora brukar ta en slurk också lite efter, eftersom Lilly brukar vakna först), och i förrgår och igår ville hon gärna, men när hon tagit tag har hon bara sugit till två gånger och sedan släppt, och i morse ville hon inte alls. Så för första gången verkar jag ha ett barn som faktiskt slutat amma frivilligt! Alfred fick jag tvinga att sluta när han var ett år och tio månader, för vid det laget var jag så trött på det, för han drog och slet i mina bröst mest hela tiden, och hittills har tjejerna så gärna velat fortsätta amma att jag låtit dem, men bara på morgnarna, för mer än så har jag inte orkat med längre. Jag hade ju hellre sett att Flora fortsatt längre än Lilly bara för att hon är så ynka liten och äter mycket mindre än sin syster - Lilly äter mest av alla tre barnen och växer så bra, hon är större än Alfred var i samma ålder - men så verkar det ju inte bli, och då får det ju vara så.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar