söndag 13 december 2015

Höstblåsor på nästa och julgran

- Mamma tom! Ja ha ritat mommo, Doa, Ninny, Alfi, mamma, pappa!
Det här var ju trevligt att komma ner till, efter en skitnatt... Flora vaknade vid elvatiden igår kväll och kunde bara inte somna om, hon låg och gnydde och sprätte och kunde inte komma till ro, trots att jag provade allt: hålla om henne, klia henne på ryggen, sjunga för henne, erbjuda vatten - jag plockade till och med fram den gamla appen med brus-ljud, men inget hjälpte. Till slut bad jag Christopher komma och hjälpa mig så vi kunde ge henne en Alvedon-supp, och då somnade hon till slut. Jag lade mig inne i barnens rum med båda tjejerna och så fick Alfred ligga kvar i vår säng med Christopher, och vid fem vaknade Flora igen och låg och gnydde och sprattlade igen. Jag lyckades aldrig få något svar från henne på om hon hade ont och i så fall var, men det måste ju varit det, för särskilt hög feber hade hon inte. Jag ville avvakta med att ge henne mer Alvedon, men efter en timme fick jag ge upp och Christopher fick komma in och ge henne en till medan jag gick på toa. När Flora äntligen somnat efter det, med huvudet på min mage, så vaknade självklart Lilly efter bara ett par minuter, så det blev inte mycket mer sömn för mig.
I morse såg jag en blåsa på hennes amorbåge på överläppen, så jo: höstblåsor. Hon har mått bättre på dagen idag i alla fall, även om hon har lite feber fortfarande, och nu ikväll somnade hon fort (men inte babbelmajan Lilly, som tog en timme till på sig - precis som igår).
Annars idag har vi klätt granen (och dammsugit väggar och tak från de små krypen som hängde med den in) och så är barnens farfar här över natten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar