fredag 11 december 2015

Höstblåsor?

Vi börjar misstänka att Lilly har råkat ut för höstblåsor nu också, lilla stackarn. Fast hon verkar inte lida något vidare av det, tack och lov - jag var ju så orolig för att vi skulle få det härom veckan, men fick en lugnande kommentar om att det inte behöver bli så illa. Lilly hade ju feber i tisdags, men sen var det liksom inte mer med det, hon mådde bra och fick komma tillbaka till förskolan igår, men så fick vi ett sms från hennes fröknar där de frågade vad det var hon hade i knävecket och på rumpan.
Vi fattade ingenting, och svarade att i knävecket har hon ju mollusker, som hon haft ända sen i våras, men att det är lite torrt och irriterat där eftersom vi smort med Microcid, och på rumpan hade vi bara sett en liten plita. De svarade att det var rödare än vanligt och många fler i knävecket och att hela rumpan var prickig, och då fattade vi ännu mindre, för när jag tvättade henne på morgonen såg jag inget på rumpan. Så när vi hämtade tittade vi närmare på henne och då var det mycket riktigt fullt av röda små prickar mellan molluskerna, och på rumpan var det också en del prickar (inte fullt direkt, men några stycken), och dessutom såg jag en liten prick precis nedanför underläppen.
Men vi trodde ändå att det bara var irritation av salvan, så vi smorde benet med Mildison och tyckte att det blivit lite bättre idag på morgonen. Efter förskolan idag köpte vi en jättefin kungsgran på plantskolan bredvid förskolan, och sen åkte vi till Löddeköpinge söder om stan för att handla lite julklappar och mat, och när jag och Alfred var i en affär och Christopher och tjejerna i en annan smsade Christopher mig och skrev att "Lilly har höstblåsor. Syns väldigt tydligt." och då kunde jag nog inte annat än hålla med, för pricken vid munnen hade ju sett ut mer som ett sår när jag hämtade henne.
Men vi har inte sett något på varken Flora eller Alfred och ingen av oss har märkt av något heller, fast åtminstone jag pussar Lilly på munnen jätteofta (fast man blir visst immun om man haft det, så jag kanske hade det som barn, jag vet inte). Lilly har känsligare hud än Flora, och jag har för mig att jag läste nånstans att det är större risk att råka ut för det då. Jag läste på 1177 att man ofta har 38-39 graders feber i samband med höstblåsor, så det stämmer ju i så fall. Det stod också att man inte behöver vara hemma från förskolan medan man har blåsor, men det står en lapp på förskolan att de vill att man ska vara hemma om man har dem, så vi får väl se hur hon ser ut på måndag.
Jag hoppas att när Lillys immunförsvar ändå är igång med att hantera höstblåsorna (om det nu är det) att det kan passa på att få bort molluskerna samtidigt också. De ser ut som att de äntligen börjar ge upp litegrann nu nämligen, och det vore så underbart om vi äntligen kan få bli av med dem, för de är verkligen inte roliga. Hon har fått några enstaka på lite andra ställen också utöver mängden i höger knäveck plus några stora precis över blöjkanten på magen, och vi är så trötta på dem (hon med, hon pillar ofta på dem på magen och det är ju jättedumt ur spridningssynpunkt).
Nu ikväll har jag och Christopher äntligen målat väggen mellan vardagsrummet och matsalen, efter att ha spacklat (bara Christopher) och slipat (jag lite också) härom dagen, nästan ett halvår efter att hantverkarna tog bort det fula valvet i öppningen. 
Inplastat för slipningen. 
Men det lär behöva strykas minst en gång till, så vi ska försöka hinna med det i helgen så vi kan få upp granen sen. Jag är helt slut i händerna efter att ha tagit i med rollern, men jag verkar ha klarat mig utan blåsor, med nöd och näppe.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar