fredag 4 december 2015

Öppet hus på förskolan och dårhus hemma

Vårt hus såg så mysigt ut när jag kom hem från kursen igår kväll. :) Vi saknar julstjärna i ett fönster i arbetsrummet dock, det får vi fixa. 
Idag bakade jag julbullar - det är ett recept från min syster Fina: saffransbullar med fyllning av smör med kanel och hackade mandlar. Galet goda!
Det var öppet hus på de två småbarnsavdelningarna på förskolan idag på eftermiddagen, så jag, Christopher och Alfred gick dit och fikade och julpysslade.
Tjejerna limmade och glittrade så det stod härliga till!
Förskolechefen som också var där påpekade att Alfred var så annorlunda med oss mot på förskolan: på förskolan är han tyst och lugn och sitter stilla och gör saker, men med oss är han helt skogstokig (mitt ord, inte hennes...) och tjoar och är omöjlig att få att sitta ner ens i en minut. Jag kan säga att det hade ju inte gjort ont om han åtminstone ibland hade kunnat visa förskolesidan hemma...
När vi kom hem sen började dårhuset igen: skrik och spring och bråk, och jag mer eller mindre gav upp, jag bara orkar inte. Vid middagen satt jag och orkade knappt lyfta armarna av ren uppgivenhet över att Flora och Alfred inte kunde sitta still vid bordet och att Lilly blir hysterisk om hon inte får varje detalj exakt som hon vill, och efter maten vrålade jag åt Alfred (som inte gav tillbaka den gallskrikande Lillys giraff) att det inte blir några julklappar i år om han inte börjar göra som jag säger åt honom. Mother of the year, I tell ya. Men hot och mutor alltså, vad skulle man göra utan dem!? Tack och lov att min guru Louise Hallin säger att det är helt okej att hänfalla till de gamla knepen. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar