tisdag 15 december 2015

Örondoktor, Vellingeblomman och två träd inomhus

I morse fick Alfred stanna hemma en stund, för vi hade fått tid hos läkare på vårdcentralen för att kolla hans öron 10.30. Jag hade funderat på att ha Flora hemma idag med höstblåsorna som förevändning (för den enda synliga blåsan hon hade är typ läkt) mest för att testa att ha henne hemma och låta Lilly vara ensam på förskolan, för vi har bara haft tvärtom hittills, men eftersom Christopher fick ett jobbmöte i Malmö och Alfred skulle till doktorn så fick hon åka till förskolan ändå.
Det var mysigt att vara ensam med Alfred lite också, och vi pysslade med lite grejer i en Bamse-julspecial som jag köpt där man fick med pysselmaterial, och sen gick vi till vårdcentralen. Han fick en plastbehållare för plåster redan i receptionen, som han tyckte var rolig (han har hållit i den större delen av dagen sedan dess) och sen kom vi in till doktor Gun. Hon tittade i hans öron, och det högra såg bra ut, men i det vänstra var trumhinnan lite inbuktad, vilket tyder på att han har lock för örat, men ingen vätska. Yay för det åtminstone! Då behöver han inte få rör inopererade nu i alla fall. Hon skrev ut en nässpray med kortison som vi ska testa en gång om dagen i ett par veckor och se om det hjälper - men vi tycker att hans hörsel har blivit bättre redan sedan vi använt näsballongen i ungefär en vecka, så förhoppningsvis kommer det bli bra fort.
Alfred var mindre blyg än vanligt när vi var inne hos doktorn också, och det tyckte jag var lite roligt - jag har inget emot att han är blyg, det är inte det, men det var ändå roligt att se honom våga prata snabbare än vanligt.
Efter läkarbesöket åkte han till förskolan som vanligt, och efter förskolan hämtade jag alla barnen och så plockade vi upp Christopher på stationen och åkte ner till Vellinge söder om Malmö för att gå till Vellingeblomman. Jag hade inte hört talas om det förrän alldeles nyss, men det är en växthusbutik med en enorm julutställning/butik med tomtar och pynt och grejer, och det var jättefint!
Barnen fick åka vagn, fast mest ville de bli burna, som vanligt.
Rörliga tomtar som bakade.
Här åkte de skidor och skridskor - och hade ramlat.
Två riktiga åsnor vid en julkrubba.
Pingviner och sälar. Fast allra roligast var visst karpdammen, tyckte barnen.Vi åt middag i cafét också, så vi inte skulle behöva stressa med mat när vi kom hem eftersom det var trekvart att köra.
Precis när vi trodde att vi var klara, och hade några krukor och lite smågrejer i vår vagn, så kom vi till lamp- stjärn- och ljusslingeavdelningen, och jag fick syn på ett träd. Det visade sig att Christopher också tyckte det var fint, och när det 2,5 meter höga trädet med lampor i visade sig bara kosta 995 spänn så köpte jag det faktiskt. Bara en sketen ljusslinga som låg bredvid kostade 495:- så när vi fick ett helt träd som kan stå på balkongen och vara fint vid vårt kommande balkongbord så kändes det definitivt värt. Nu har Christopher just satt ihop det medan jag skrivit, och det var så fint inne att det får stå inne ett tag. Så nu har vi två träd i matsalen! Ett konstgjort lampträd och en jättefin kungsgran.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar