tisdag 8 december 2015

Feber och tråkigt besked

Först några bilder från igår:
Jag och mina välmatchade döttrar väntar på mormor i fönstret i arbetsrummet.
Här kom hon!
Vid läggdags tog vi fram varsin tomtedräkt inför förskolans luciafirande idag (vet inte varför det var så långt före riktiga lucia), och alla barnen älskade dem! Så jag sprang fort ner och hämtade stora kameran i hopp om att kunna ta några julkort - förra årets organiserade fotokaos minns jag alltför väl - och barnen poserade fantastiskt nog glatt och snällt! Just den här var från mobilen och inte helt skarp, men jag tror vi fick några bra.
På natten när Lilly vaknade och jag gick in och lade mig hos tjejerna kände jag att Lilly var febrig, så hon fick tyvärr inte följa med idag, även fast hon kändes okej på morgonen.
Istället fick hon följa med mig och Christopher till Malmö, där han skulle på jobbmöte och jag behövde köpa ett tyg till sista mönsterkonstruktionskursen på torsdag. Det blev lite stresspanik dock när jag smsade förskolan för att kolla så Flora var okej utan Lilly och vi fick till svar att "vi ses klockan 14". Jag hade helt glömt att de sa sist när Lilly hade feber att när ett syskon är hemma sjukt måste de andra barnen hämtas på 15-timmarstiden (tydligen väldigt ovanlig regel, efter en koll i tvillinggruppen). Vi skulle inte hinna tillbaka till 14 dock, så jag frågade om vi möjligtvis kunde få hämta lite senare ändå, och de sa att 14.30 var okej, och det hann vi precis till.
När jag hämtade Flora sa de att hon hade inte saknat Lilly alls, utan snarare blommat ut utan henne... Hon pratar mer och tar för sig mer när hon är ensam. Det är både roligt och lite sorgligt, tycker jag.
Sen fick vi vad som förmodligen är förskolans mest hatade besked: ett barn hade kräkts. Som extra grädde på moset var det under det gemensamma julfirandet, så hela förskolans alla fyra avdelningars barn satt tillsammans i ett hörn när han kräktes rakt ut på golvet. Hurraaaaaaaaa...
Jag frågade Alfred sen och han sa att han suttit långt bort åtminstone (och jag tror att Flora satt med honom, för fröknarna sa att Alfred hållt en beskyddande arm runt henne hela tiden, tills de påpekade för honom att hon faktiskt försökte knuffa bort honom, så han fick gå och leka med sina kompisar istället), så jag håller hårt i hoppet att de inte blivit smittade. Men nån gång under säsongen kommer det väl säkert oavsett, antar jag. Funderar på att för säkerhets skull, om de håller sig friska imorgon, fråga om jag kan få gå på min kurs imorgon istället för torsdag, för missar jag sista gången kommer det inte gå vidare bra för mina klänningar. Men vi får se.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar