onsdag 19 augusti 2015

Trött och förvirrad

Idag skulle jag upp "tidigt" (7:45 - med våra sjusovar-lyxbarn är det astidigt), för tiden jag hade bokat hos kiropraktorn på eftermiddagen idag visade sig vara i Falkenberg och inte i Varberg, så jag mailade honom igår och då gav han mig en ny tid klockan 9:00, och jag tänkte att det ju vore dumt att klaga på det. Så jag satte klockan och tänkte lägga mig tidigt, men det sket ju sig som vanligt av lite olika skäl (bl.a. att jag och Christopher hamnade i en pressetisk diskussion...), så jag somnade nånstans efter 1, vid 2 kom Alfred in och lade sig på täcket så jag hade för lite plats plus inget täcke, och vid 4 vaknade Lilly så jag gick in och lade mig hos henne och Flora och när klockan var runt 6 och den enda delen av mig som sov var min högra arm var jag så trött och irriterad att jag skrek åt stackars Flora som ville ligga och pilla på mitt bröst när jag bara inte kunde ligga still i den ställningen längre. Så Christopher tog över och jag lade mig hos Alfred och somnade och drömde att jag körde bil från baksätet med alla barnen och körde mot färdriktningen och fick panik och körde in på en liten avfart, där Isabella Rossellini kom och förbarmade sig över mig och hjälpte mig köra, och sen ringde klockan, och jag kände mig som världens elakaste mamma och tänkte att jag måste krama Flora hela dagen.
Den här långa utläggningen var väl mest för att berätta att sömnen, som varit ganska så bra under sommaren faktiskt, börjar gå helt åt skogen igen. Jag har varit så trött idag att det har känts som att jag har kolsyra i hela huvudet, och det är sååå tråkigt att vara där igen. (Plus att läggningarna börjar ta evigheter också, så vi måste försöka komma på en plan för dem.) Första steget måste nog bli att ta bort nattamningen helt, så de inte ens får en slurk i gryningen, som de brukar få, för de senaste veckorna har den där tiden bara blivit tidigare och tidigare så att jag ligger och ammar (åtminstone Lilly, Flora pillar mest) halva nätterna och inte kan sova. Det är bara så svårt för mig att ta beslutet att sluta, för tjejerna älskar det fortfarande, och jag vet ju att det här är sista gången jag ammar i mitt liv och jag älskar det faktiskt för det mesta också. Men idag har jag sagt till dem att nu blir det inga bröst på natten, men de kan fortfarande få någon gång under dagen om de vill. Vi får se om de kommer ihåg det när jag påminner dem inatt eller om det blir gråt och skrik.
Mina bröst förresten... De klarade Alfreds graviditet och amning ganska bra och höll sig ganska fasta, men nu alltså. Det har hänt, på riktigt, att jag har lyckats klämma mina egna bröst i armhålan! Inte så fasta längre, kan man säga. :D
I övrigt har det varit toppenväder (eller ja, för blåsigt fortfarande) igen, men frånlandsvinden hade gjort vattnet kallare så det hade kommit in brännmaneter så det blev lite besvärligare att bada.

På eftermiddagen åkte vi till Kållered och Kungsbacka för att göra lite ärenden: köpa en bär- och svamptork åt mig, byta några plagg jag fått i födelsedagspresent och Christopher behövde nytt mobilbatteri och datorsladd. Och Flora blev en shoppingprinsessa.
Just det, på tal om inget: båda tjejerna är superbra på att hoppa jämfota nu - eller de har varit det i rätt många veckor faktiskt. Supergulligt.
Ikväll har jag varit inne på Försäkringskassans hemsida för att ändra min ansökan för de sista föräldradagarna under inskolningen, men dels insåg jag att jag inte riktigt vet hur jag ska ändra förrän jag pratat med A-kassan, och dels blev jag totalt förvirrad av siffrorna som stod när jag loggat in. Jag vet inte vad det är med Försäkringskassan, men på något sätt lyckas de göra allting krångligt. Bara en sån sak som att det står att vi har kvar 90 dagar på lägstanivå för Alfred, varav 43 är mina. 43? Varför inte hälften när vi inte har tagit ut en enda på lägstanivå? Och för tjejerna stod det att det inte finns några dagar kvar som Christopher kan överlåta åt mig fast vi har 74 SGI-dagar kvar och det väl bara är 60 som är öronmärkta? Jag gav upp och loggade bara ut...
Jag har åtminstone fått svar på mitt mail till Försäkringskassan, men insåg att jag nog inte riktigt formulerat mig rätt, för en del av det jag undrade fattar jag fortfarande inte, men jag fick åtminstone veta att man får ta ut lägstadagar på helgerna både medan man jobbar och går på a-kassa, och det är ju bra eftersom vi har så många kvar att vi antagligen inte kommer hinna använda dem "på riktigt".

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar