söndag 2 augusti 2015

Barnlöst inlägg

Vi bor ju med mamma i sommarstugan i några månader nu i sommar, och eftersom vi liksom är en kaotisk cirkus med alla ungar så är det förstås lite jobbigt för mamma. Igår blev det en konflikt mellan henne och Christopher, och stämningen var milt uttryckt obekväm (och det har varit lite halvstelt ett tag innan också). Så i morse bad jag både honom och henne att prata med varann och reda ut allt så jag slipper hamna mittemellan, så efter frukost gick Christopher ut till mammas lilla hus för att prata. Jag hade så ont i magen, alltså rent fysiskt så jag nästan mådde illa. Det kunde ju liksom gå hur som helst, och gick det åt skogen hade det varit lagom roligt resten av sommaren, på Kreta-semestern och när vi ska bo nära varann i Skåne. Tiden gick, men när det gått en timme började jag tänka att de åtminstone inte slagit ihjäl varann, då borde det liksom gått fortare, så efter en timme och en kvart dristade jag mig till att knacka på för att kolla hur det gick och om de ville med och bada. Och tack och lov var stämningen god, och de hade pratat om det mesta som skavde så vi nu vet hur vi kan göra saker bättre, och det känns så skönt.
På tal om Kreta förresten, jag är helt oproportionerligt peppad på den där semestern! Jag har fortfarande inte riktigt kommit över hur dyrt det blir, men jag håller på att planera allt i huvudet redan - det kan bli den bäst planerade semestern ever (och sen blir säkert nån sjuk eller så, men ändå). Jag har gjort långa listor med vad vi ska fixa och vad vi ska ta med, och jag har googlat grejer som om man dricker kranvattnet på Kreta, om de har likadana eluttag och vad som finns att se och göra i Chania. Det kan nog hända att jag faktiskt är född produktionsledare, som min syster Johanna hävdar, så det är väl kanske bra att kunna falla tillbaka på om jag inte lyckas fixa nåt roligare jobb...
Vi har flera svarta vinbärsbuskar i trädgården här, som blir större och större för varje år. Förra året tror jag att vi gjorde nånstans runt 12-15 burkar svartvinbärssylt, och i år har jag gjort 26 och hade ändå en halv buske kvar att plocka. Mamma föreslog att jag skulle göra saft av de sista bären istället, och jag plockade de sista idag. Men sen tittade jag i ett Arla-häfte som jag snappade åt mig när vi handlade mat idag och hittade ett recept på en chokladkaka med svarta vinbär, som såg så sjukt god ut. Så jag bakade den med några deciliter av bären, och nu kan jag lugnt säga att det blir ingen saft här. Resten av bären ska sparas till fler av den här helt gudomliga kakan (jag tog en dryg deciliter kakao istället för 1,5 som det står i receptet, och det blev perfekt, enligt mig).
Oj, ett helt inlägg utan ett ord om barnen! Det var konstigt. Nya tag imorgon! :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar