måndag 24 augusti 2015

Nu bor vi i Landskrona på riktigt!

Nu så: nu bor vi i Landskrona på riktigt!
Vi kom hit igår kväll, köpte pizza och röjde undan det absolut värsta kaoset, och sen försökte vi oss på att lägga alla tre barnen tillsammans. Vi lade oss alla fem i deras sovrum, och till en början gick det rätt okej: Flora ville ligga bredvid Alfred, vilket var jättegulligt, men sen började Alfred klaga på att han hade för lite plats, och sen började alla krångla på lite olika sätt, så till slut gick jag ut, eftersom det ofta blir lugnare då. Till slut fick Christopher alla att somna, men han hade varit tvungen att gå ut med både Flora och Alfred till vårt sovrum istället efter att Lilly somnat. Vi gjorde ett nytt försök ikväll igen, men det gick inte, Alfred fick somna med Christopher i vårt sovrum.
Idag har vi fixat med lite olika grejer; jag har försökt röja i kaoset plus packat upp stereon (men fick nästan bara in danska radiokanaler - det är så exotiskt att bo i Skåne! ;) ), Christopher har byggt och målat i arbetsrummet, samt jobbat med vanligt jobb, och så har vi varit och handlat färg och mat.
När jag skulle köpa korv till lunch såg jag att kvinnan före mig köpte "bulle med bulle", som jag bara hört om som en skånsk specialitet, så jag var ju tvungen att prova.
Japp, det är en chokladboll i en fralla. Måste erkänna att jag inte riktigt fattade grejen: det smakade ju bara chokladboll?
Sen tog jag en promenad i regnet med tjejerna i vagnen så de skulle somna, och gick till torget och köpte lite grönsaker och kollade runt lite. Och så köpte jag ett halsband till mig själv: vi gav ett halsband till Agnes med barnens initialer som hängen, och det blev så fint att jag köpte bokstäver till mig själv sen också, plus S och C, och idag köpte jag en silverkedja till. Så nu har jag S, C, A, F och L runt halsen.
Jag har tyvärr varit trött och dåligt-tålamod-ig idag och blivit sur på barnen när de bråkat med varann och mig, och jag önskar att jag inte vore sån när det bara är en ynka dag kvar på föräldraledigheten...
De bråkar visserligen ganska lite, som tur är, de leker jättebra ihop också, för det mesta. Och gulliga Alfred blir stolt när tjejerna gör framsteg: som i lördags när barnen var ute och lekte med Agnes och Vega rusade han in och berättade stolt att Lilly hade kissat på pottan.
Just ja, i lördags var vi på stranden, och på våran lilla strand befann det sig två och ett halvt tvillingpar samtidigt: Flora & Lilly, Molly & Ida som är 3,5 och som vi träffat förut, och Vegas och Agnes kusin Elsa, vars tvillingbror var hemma. Tyckte det var lite roligt.
Nåväl, tillbaka till att vi bor här på riktigt! Det känns både bra och konstigt. Jag har ställt om mina SMHI- och Matpriskollen-appar så att de visar Landskrona istället för Stockholm, Varberg och Lysekil, jag har plockat plommon i vår egen trädgård (och kokar nu plommonmarmelad för första gången i mitt liv) och jag har mailat på en Cargobike på Blocket.
Och i övermorgon börjar barnen på förskolan (i en halvtimme). Det ska väl bli bra det här va, eller hur?

2 kommentarer:

 1. Blir jättebra tror jag! :)

  Vi kollade in Borstahusen i somras (så fint), efter att vi varit på Tomatens hus i Vallåkra. Och jag var tvungen att kolla upp din gata i stan och den ligger väl inte så långt ifrån?

  En helt annan fråga - har du besökt Havets hus i Lysekil? Såg nu att man kan "få" biljetter dit för libero-poängen. Men så tänker jag att det kanske bara blir en massa bilåkande... Det är ju ändå 27 mil, enkel resa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Det känns faktiskt jättebra! :)
   Ingenting i Landskrona är ju särskilt långt bort eftersom det är rätt litet, men jag skulle nog säga att med Landskronamått och inte Stockholmsmått mätt så är det rätt långt: skulle man gå skulle det nog ta runt en halvtimme (enligt Google Maps är det 3 km och skulle ta 36 minuter att gå).
   Nu måste vi ju också kolla upp Tomatens hus! :)

   Vad gäller Havets hus har vi varit där en gång, och jag tyckte det var toppen! Men jag skulle inte säga att det är värt att åka 27 mil för bara det, för det är inte särskilt stort och man går igenom det på 1-2 timmar. Men om ni skulle vilja göra utflykten ändå så kan jag varmt rekommendera Nordens Ark också - det ligger ungefär en halvtimme från Lysekil. www.nordensark.se

   Radera