måndag 17 augusti 2015

Inskolningstider

Alltså, det går ju inte exakt som på räls, det här förskoleförberedandet. I förmiddags ringde jag till förskolan för att kolla ifall de tänkte skicka info som vi behöver inför starten per post, och om de i så fall kunde skicka det hit istället, eftersom vi inte tänker åka hem till Landskrona förrän på söndag. Jag kom fram till chefen, som lät väldigt stressad, och presenterade mig och sa barnens namn, och då sa hon att ja, vi skulle ju ha ringt dem för att planera. Jaså, det hade jag inte hört ett ord om, men jag ringde ju nu i alla fall, och hon sa att de satt just i planeringsmöte nu, så hon kunde smsa mig info efter. Jag frågade också hur lång inskolningsperioden är, och hon sa att de utgår från två veckor för de små och en vecka för Alfred, men att det ju är individuellt och kan bli kortare.
Ett par timmar senare fick jag ett sms där det stod att vi ska komma på "inskolningssamtal" i en halvtimme på onsdag morgon (när jag fick beskedet från Landskrona stad sa de att vi skulle komma onsdag eftermiddag, men visst, det funkar), och sen bara en timme vardera på torsdag och fredag. Inte konstigt att det tar två veckor om man bara ska vara där en timme... De två inskolningar vi haft med Alfred har varit såna där tredagars, vilket har varit rätt effektivt, men en längre version kanske är bättre för barnen (säger i alla fall Louise Hallin).
Sen kom jag på att jag har fått tid för gynekologisk cellprovtagning just mitt i tiden på fredag (vad är oddsen när vi bara ska vara där en enda timme?), så jag smsade tillbaka och frågade om vi kunde byta tid, men det gick inte, så de sa att då får vi hoppa över fredagen. Men det kändes ju jättedumt, så jag ringde och fick en ny tid för provtagningen istället, så då löste vi det. Nu väntar jag bara på svar på mitt mail till Försäkringskassan om hur man gör vid inskolning med a-kassa vs föräldrapenning (jag mailade i fredags, orkar inte stå i telefonkö, och tycker dessutom det är skönt att få besked skriftligt så jag inte missar nåt, och chatten var stängd), så är vi nog good to go sen. Jag antar att vi får alla övrig info vi behöver när vi kommer dit den första halvtimmen, för nu fick vi ju inte veta ett endaste dugg om nånting annat än tiderna.
Flora har varit oerhört mammig de senaste dagarna, och blivit helt hysterisk bara jag är på väg att gå ut ur rummet, och det är ju ganska dåligt tajmat med förskolestart. Usch, jag är lite nervös för det här faktiskt.
Jag tycker att mina sociala medierflöden börjar svämmas över av VAB-besked nu, så vi får se hur det går för våra när de börjar på förskolan... Kreta-resan hänger ju löst om barnen blir sjuka, och det vore för deppigt.
Vi fick förresten bilderna som Victor tog på oss igår! Familjen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar