fredag 28 augusti 2015

Inskolning dag 3 och frilansuppdrag

Inskolningen idag gick bra: jag var med tjejerna och vi var på grann-småbarnsavdelningen för de var så få på vår avdelning idag. De har ett större rum, och Flora och Lilly vågade sig snart iväg från mitt knä för att bygga med klossar, åka på små bilar och göra kullerbyttor i lekpölen. 
Alfred och Christopher var på gården och byggde sandslott, och alla var nöjda och glada.
Efter timmen på förskolan köpte vi en vacker hortensia på plantskolan bredvid och sen vidare till polisen för att fixa pass åt tjejerna inför Kreta-resan. 
Sen hann barnen med lite lek hemma i vardagsrummet.

När jag var ute och gick med tjejerna efter lunch skrev min syster till mig att hon ordnat ett frilanscopyuppdrag åt mig på reklambyrån där hon jobbar! Så det var ju värt att fira med gratistårta på City Gross (de hade "tårtkalas" idag, ingen aning om varför).
Lilly vaknade just som vi närmade oss en lekplats nära huset, satte sig upp och sa "Ninny dunna!", så det är klart hon fick gunga. Sen klev hon snällt ur när jag sa att det var Floras tur, och vice versa lite senare - och sen provade vi tvillinggungning, vilket Flora tyckte var kul men Lilly inte ville veta av.
Ikväll började Flora säga sitt eget namn! Och det kommer fler och fler tvåordsmeningar från henne också nu. Men hon blir hysteriskt arg mellan varven, och det har hänt att hon bitits, antagligen för att hon inte riktigt kan få sagt vad hon vill. Jag hoppas att språket släpper för henne lika fort som det gjorde för Lilly när hon kom igång.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar