söndag 16 augusti 2015

Tillbaka till Kärra

I morse satt Flora och Lilly i hallen och försökte ta på sig sina sandaler, men kunde inte riktigt själva, och Alfred kom fram och började hjälpa dem. Jag sa:
- Alfred, du är en så snäll och gullig storebror!
Alfred svarade: - Ja. Och smart.
Hehe, ödmjuk är han också!
Sen packade vi ihop våra grejer för att åka från Lysekil tillbaka till Kärra, men innan vi åkte körde vi ner till stranden, där några barndomssommarkompisar till Christopher bor. Storebroderns sambo är nämligen gravid, och vi hade lovat dem en av våra Antilop-matstolar som vi inte behöver längre. Nu var de visserligen inte där, men hans lillebror Victor var där med sin pojkvän. Victor är fotomodell och är nog så nära mitt manliga skönhetsideal man kan komma, och är dessutom väldigt trevlig, så vi hängde med dem (och hans gamla kompis Mathilda) en stund, och pojkvännen, som är från Tyskland, lekte med barnen och försökte prata svenska med dem. Alfred tyckte det var jätteroligt, men Flora blev lite rädd. :)
Det är roligt att ibland liksom se oss utifrån, som när Victor frågade om han fick ta kort på oss, och sa "Ni är en FAMILJ!" - jag är visserligen själv fascinerad över att vi har så många barn plötsligt, men när någon annan påpekar det blir det liksom ännu mer påtagligt. Svårt att förklara, men jag hoppas ni fattar ungefär hur jag menar...
På vägen stannade vi och åt på McD i Mölndal, som ägs av Christophers f.d. grannar, och han jobbade där som tonåring. När barnen petat i sig några pommes frites sprang de ut och lekte, och ville såklart inte åka vidare, förrän jag påminde om att vi var på väg till mormor. Då fick jag på Flora skorna, och sen ställde hon sig och ropade på Lilly, pekade på sina skor och sa "Mommo!", så att Lilly också skulle komma och ta på sig skorna. Det är SÅ gulligt när de säger varandras namn nu!
När vi kom fram, efter ännu ett kort stopp hos Christophers syster för att lämna lite grejer från Lysekil, gick vi ner och badade. Alfred kastade sig i vattnet innan vi andra ens hunnit byta om, och sen ställde tjejerna sig på trappan och badade benen, som de brukar. Men efter en liten stund började Lilly krångla av sig blöjan och sa "Bada numpan!" Vi tog av Floras också, och hon stod kvar på trappan och doppade rumpan i vattnet (och klänningen, jag fick inte dra upp den, för det var tydligen roligt att doppa den också), medan Lilly ville ut till mig och doppa hela sig. Hennes ansiktsuttryck var obetalbart: först ett stort gap som i "Aaaaah, det är kaaaallt!" som snabbt blev till ett jätteleende, varje gång jag doppade ner henne. Älskar att de äntligen börjar gilla att bada! De får fortsätta träna den här veckan och sen ska de förhoppningsvis bada på Kreta också.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar