torsdag 6 augusti 2015

Släkten är bäst

Eftersom jag var så frustrerad igår kväll blev det inte av att lägga upp några fina bilder från igår, så de får komma nu istället.
Agnes syster Vega jobbade sista dagen på glasscafét Smedjan igår, så vi tog en promenad dit för att köpa supergod Sia-glass (nya favvosar förutom apelsinchoklad: mintkola och brownie).
Flora och Agnes på vägen hem. Hon är världens bästa! Jag förstår inte riktigt hur vi ska överleva utan henne och mormor hela dagarna efter sommaren. (För förskoleplatser verkar vi inte få några... Pratade med Landskrona stad idag igen och fick bara veta igen att det är så svårt att hitta platser till tre barn. Jaha, men det får ni väl schöven fixa ändå, eller?! Tre platser på en och samma förskola lär ju inte dyka upp bara magiskt två veckor före skolstart, så nu känns det rätt jobbigt faktiskt.)
Floras nya favoritplats: under matbordet. Lustigt nog går det lättare att få i henne mer middag när hon sitter där - jag får mata henne där, men vid bordet äter hon knappt något.
Idag var det fint väder igen - äntligen har vi en hel fin vecka! Tjejerna ville absolut ha på sig sina ryggsäckar när vi gick till stranden. Sötisar!
Väl på stranden var nästan hela släkten där, och Lilly hittade Eriks (Agnes pappa, min kusin) keps.
Vi är så otroligt lyckligt lottade som har hela släkten här! När jag var liten lekte jag med min storasyster och våra kusiner hela somrarna, och nu är det likadant för våra barn. Nu är ju mina yngre än sina sysslingar, men de leker ändå så otroligt fint med varandra. Det är ju mest Agnes och Maja och Kasper som de lekt med i år, men idag tog Filippa, 17 år, och hennes mamma Lotta (min kusin då) sig an Alfred när han var ledsen och arg precis när vi kom ner; han ville gå till första stranden, men vi andra ville gå till andra, där vi visste att släkten var (jag hade tappat tålamodet med honom, så han satt ensam och var sur). Så Filippa gick helt enkelt till första stranden med honom och badade och sen kom de tillbaka så han kunde leka med alla. Och när Maja hellre ville leka med Flora och Lilly hade Lotta springtävling med Alfred istället, och Kasper badade med honom, och Vega, Agnes, Maja och Molly turades om att leka med tjejerna, och jag är så otroligt glad för min underbara släkt! Och familj självklart: mormor är på utmattningens gräns de här dagarna när Christopher är borta för allt hon gör för mig och barnen. Här sitter hon på bryggan och pratar med två av sina svägerskor, min kusin Katarina och Vega.
Framåt eftermiddagen kom min morbror Bernt plötsligt dragandes med två fendrar som han satt fast i stora stenar, och så beordrade han ner alla i min och barnens generationer i vattnet för lekar. :)
Och Lilly och Flora vågade sig ända ner i vattnet en stund.
Ikväll hade jag lovat att lägga Alfred - han har sovit med mormor nu när Christopher är borta - och mormor tog tjejerna. De somnade på under tio minuter, medan Alfred låg och vände och vred sig i en dryg halvtimme. Samtidigt läste jag en tråd i tvillinggruppen om andra mammor som har superkrångliga läggningar medan papporna får ungarna att somna på nolltid. Samma sak gäller uppenbarligen för mormödrar.
(Och på tal om släkten knackade Lotta precis på, för hon köpte grädde åt oss när hon ändå var inne i stan - släkten alltså. Bästa.)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar