söndag 23 augusti 2015

Första amningsfria natten!

Igår kväll när vi skulle lägga barnen vägrade Flora lämna mig - det vanligaste är att Christopher lägger tjejerna och jag Alfred, men i förrgår lade jag och mamma tjejerna tillsammans (i ett futilt hopp om att de skulle somna snabbare med mamma, men det funkade ju inte när jag var med, och smita ut fick jag inte), och igår gick Flora helt enkelt in i rummet där jag sover och vägrade gå. Så vi provade nåt nytt: jag lade Flora och Christopher lade Lilly och Alfred (jag ville inte ta båda tjejerna, för det tar sån sabla tid). Det var första gången vi inte lagt tvillingarna tillsammans, och Lilly var lite ledsen först, men Flora var nöjd.
Sen sov Flora lugnt bredvid mig hela natten utan att vakna, och Lilly kom in vid 6-7-tiden och ville ha bröstet, men jag sa "nej, vi tar inte bröstet på natten längre" och då gick hon med på det. Hon låg på min arm hela tiden och Flora låg tryckt mot mig på andra sidan, så jag vågade inte röra mig en millimeter förrän vid 8 när jag lyckades vända mig på sidan. Flora vaknade vid halv 9 och blev mycket upprörd när jag inte lät henne få bröstet, men då var det ju ändå rätt bra tid att vakna, så jag bestämde att hon kunde få bröstet när vi satt oss upp, och det gick hon med på. Så: succé!
Det är ju inte säkert att det funkar om inte Flora sover med mig hela natten utan kommer in när hon vaknar i ottan, men vi får se.
Vi har förresten premiärat nagellack på tårna nu: jag fixade mina tånaglar härom dagen, och då fick Alfred, Flora och Lilly också. Mycket tjusiga är vi.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar