torsdag 27 augusti 2015

Inskolning och bredbandsstrul

I morse kom det hantverkare hit för att byta ut våra sovrumsfönster, som var mer eller mindre ruttna, samt hade fula bruna karmar. De nya vi köpt har fina vita karmar och det blev så mycket finare när det var klart!
Vi lyckades ta oss i tid till förskolan idag igen, helt otroligt. Alfred ville gärna att jag skulle vara med honom, men tjejerna blev förstås ledsna när jag skulle gå iväg med honom, fast Christopher sa resolut åt mig att bara gå, så jag gjorde det. Och det var roligt att vara med Alfred - vi var inne idag för det spöregnade, och fröken Neta tog så väl hand om honom och presenterade alla barnen för varann. Det var härligt att se vår lille blyge Alfred när han satt i mitt knä och observerade först men sken upp när Neta sa något roligt, eller när något barn gjorde något kul. Och efter en liten stund började han leka, och lekte också tillsammans med en flicka som påminde lite om hans kompis Isadora i Stockholm.
Det var ju bara en timme idag, och Alfred hade fullt upp med att rita när vi skulle gå, så han ser fram emot att komma tillbaka imorgon.
Tjejerna hade mest hållit sig nära Christopher, och Flora hade nappen hela tiden, men det hade gått bra för dem också. Imorgon byter vi, är tanken, och det ska vara bättre väder imorgon, så då är säkert alla ute.
När vi kom hem åt vi lunch och sen lade jag mig med tjejerna idag igen, för jag var så sabla trött. Medan vi låg och vilade kom en bredbandsinstallatör för att koppla in bredbandet och därmed också tv:n, eftersom vi har bredbands-tv, och jag såg fram emot att hinna se Usain Bolt springa final på 200 meter i friidrotts-VM. Men så kom det ett meddelande från Christopher i telefonen: "IDIOTI!! Telekillen var här förra året och då ville *säljarens* man att han skulle klippa ALLA telefonkablar för han ville inte ha fast telefoni." Så nu måste vi få hit en elektriker för att skarva ihop allt innan vi kan få bredband, och vi måste stå ut med Alfreds tjat om att få titta på film i telefonen på vårt ynka mobila bredband ett tag till. Och det mobila ersättningsbredbandet vi fått av vår operatör funkar inte heller, så vi måste betala själva på ett annat vi har. Så irriterande! Vi ringde mäklaren eftersom det här ju måste räknas som ett dolt fel, så hon skulle kolla upp det.
Så vi fick titta på VM-finalen via mobilt bredband och SVT Play.
Sen bakade jag en kaka för att lugna nerverna, och den blev bränd, för det är nåt fel på ugnen också, trots att den är ny från förra året: jag visste att den bränt mat de få gångerna vi använt den hittills, så jag satte den på lite lägre värme och klockan på lite kortare tid, men den brändes ändå. Så nu måste vi få tag på kvittot från säljaren för att få den fixad på garantin. En sån massa meck.
På den positiva sidan är åtminstone att vi börjat få lite ordning i de rum där vi rör oss mest, alltid nåt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar