fredag 27 september 2013

Prickig och kliig

Jag har fått små röda prickar lite varstans; mest på armarna, bröstet och magen. Jag frågade på MVC vad det kunde vara, och fick veta att det är hormonellt betingat och är små blodkärl som brustit. De kan gå bort och de kan bli kvar, jag får vänta och se. 
De syns inte jättetydligt på bilden, särskilt som jag har så mycket leverfläckar också (har fått ännu fler under graviditeten dessutom), men de på höger sida som är rödare är det jag pratar om.
Jag får förresten sitta såhär med magen bar på kvällarna, för då brukar det klia så mycket på magen att jag inte kan ha kläder mot. Men eftersom mitt blodtryck är bra och det mest bara kliar på kvällarna oroar jag mig inte för att det ska vara havandeskapsförgiftning - visst är jag duktig på att inte noja nu för tiden? ;) Det är nog bara att huden börjar bli töjd till bristningsgränsen. 
I övrigt har jag haft väldigt ont i blygdbenet och bak i ryggen nedanför svanken idag. Jag blir mindre och mindre rörlig, och det gillar jag inte alls. 

2 kommentarer:

  1. Såna prickar fick jag tidigt, och de har blivit fler under tiden. Jag hoppas verkligen att de försvinner, för det är inte skitsnyggt att ha hela bröstet fullt med röda prickar... Jag har även på armar och har fått några på hakan, kul.

    SvaraRadera
  2. Nää, på hakan låter ju lite extra tråkigt... Hoppas de försvinner!

    SvaraRadera