onsdag 2 mars 2016

Vabrs...

Jaha, där var det slut på det lugnet: nu har även Alfred åkt på ögoninflammationen. Jag åkte till Malmö direkt efter förskolelämningen (då vi för övrigt var sena, som vanligt, och tjejernas ena fröken blir alltid lite sur när vi är sena, så ikväll har jag satt klockan i mobilen på 8.05: då måste vi vara nere på andra våningen för att äta frukost, 8.35: då måste tandborstarna in i munnarna, och 8.42: då måste ytterkläderna på. Då kanske vi har en chans att någon gång komma i tid till klockan 9...) för jag skulle ha kundmöte klockan 13 och tänkte att det vore bra att vara på kontoret på förmiddagen.
När jag köpte biljett med mitt kort med reskassa fick jag den väldigt tråkiga nyheten att Skånetrafiken från och med igår sänkte rabatten för reskassan på fullpriset från 20% till 10%! Så brutal ändring på en gång, tycker jag, det gör ju rätt stor skillnad på varje resa.
Jag fick ett sms när jag satt på tåget från förskolan om att Flora, som var jätteledsen när vi lämnade, fortfarande var ledsen över en halvtimme efter vi åkt, så de undrade om något särskilt hänt. Det hade det inte, det var Lilly som bråkat och krånglat på morgonen som vanligt, och Flora och Alfred hade lekt och varit glada, så jag blev helt orolig för henne, och bad dem sms:a Christopher om det inte blev bättre. Men en stund senare fick jag ett nytt sms om att hon lugnat sig och börjat leka, så det var ju bra. Men nu ikväll har hon blivit extremt arg för småsaker, så det är nog helt enkelt en fas, det kanske är hennes tur att hävda självständighet/trotsa nu. Suck.
Nåväl, jag hann jobba lite innan mötet, och sen var det dags att träffa kunden. Jag trodde att det skulle ta en timme eller så och så skulle jag komma hem strax efter Christopher hämtat barnen, men tiden bara gick och inget slut på mötet verkade i sikte, och när vi hade en liten paus såg jag att Christopher skrivit till mig att de ringt från förskolan lite efter 13 om att Alfred hade var i ögonen, så det var bara att åka och hämta alla ungarna. Det var ett bra och informativt möte, men jag var ändå väldigt glad när det äntligen var slut halv fem, så jag kunde åka hem. Alfreds ögon är inte röda än, men han är lite röd under ögonen, så vi får badda honom med kamomillte ofta imorgon så det kanske kan bli bättre snabbare än det gick för Flora så han kanske kan få gå tillbaka på fredag, men jag har inga större förhoppningar - vi kör vidare på vabruari här med vabrs, typ... Jag tycker inte riktigt att Skåne har levererat i år, det är ju inte vår än! Dålig stil. ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar