söndag 6 mars 2016

Harmonisk söndag

Jag fick sova i gästrummet inatt för att jag var så hemskt trött igår igen, det börjar fresta på att sova ungefär max fem timmar per natt - men det hjälpte inte, för Flora kom ner precis när jag höll på att somna vid halv ett. Och jag hade lyckats sträcka mig i ryggen igen vid läggningen igår (vid vänster skulderblad, för ovanlighetens skull, det brukar alltid vara på höger sida) och när jag inte fick ligga som jag ville utan var tvungen att ligga på rygg för Flora ville ligga på min arm tog det ett tag att somna. Sen vaknade jag vid 6 och hade ont i ryggen, och vid 7 kom Lilly nedtassande, och då kunde jag inte somna om för jag låg och oroade mig över pengar (faktiskt mest mammas, för hon berättade härom dagen hur mycket räkningar det dimper ner varje månad för hennes lägenhet plus vår sommarstuga, som hon fortfarande betalar nästan allt för), så det blev bara ungefär fem timmars sömn som vanligt, fast tjejerna sov till nästan nio. Vi hade det extremt mysigt på morgonkvisten åtminstone, men det är svårt att somna om när de ligger så på mig.
I förmiddags tvättade faktiskt jag alla barnens hår - det brukar vara Christopher som gör det, för jag brukar vara så dålig på att hantera de där "mamma-försöker-mörda-mig"-skriken, så hade jag varit ensamstående hade jag haft världens skitigaste ungar... Men idag gick det bra! Det var lite tårar, men inte alls lika illa som det varit förut. Sen klippte jag Alfreds hår också, och det blev bra.
Och när jag tagit kort på Alfred ville Flora faktiskt posera för kameran. :) Sötis!
Och Lilly blev helt toklockig när håret blev rent igen.

Det är så fint! Jag hoppas det håller i sig, men vi får se, eftersom både jag och Alfred var lockiga som små men nu har helt spikrakt hår.
Vi har inte satt fötterna utanför dörren idag, men har haft en ganska så harmonisk och mysig dag inne. Här tittade vi på film tillsammans på eftermiddagen, "Sammys äventyr" som vi hittade på Netflix, om en havssköldpadda.
Imorgon ska jag till kontoret i Malmö igen, så jag får väl försöka lägga mig i tid, eftersom jag antagligen kommer sova lite extra dåligt på grund av ryggen, plus att jag har ont i halsen fortfarande - det började bli bättre inatt, men nu gör det plötsligt asont på höger sida. Jag lyste in i halsen och såg att det inte är särskilt rött längre, men att jag har en vit prick där, så det kanske är pricken som gör att det gör ont. Jag lyckades googla fram (älskar Google!) att såna där prickar heter tonsillolit - jag hade ofta såna för några år sen, men nu var det ett tag sen, och när jag hade det sist fattade jag aldrig vad det var, och när jag till och med frågade på vårdcentralen en gång när jag var där för nåt annat visste inte läkaren heller. Skönt att veta vad det är och att det är ofarligt åtminstone, även om det är lika irriterande nu som då.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar