tisdag 15 mars 2016

Bildbonanza: Stockholm

Det blev visst en massa bilder över från vår Stockholmsresa, som jag tänkte lägga upp men det blev inte av för jag hade så lite tid och ork på kvällarna, så de kommer nu istället!
Alfred är helt tokig i vissa av årets Melodifestivallåtar, så i bilen upp fick han låna Christophers mobil och välja musik i Spotify. Det blev SaRaHas "Kizunguzungu" och Dolly Styles "Rollercoaster" på repeat. Lilly ledsnade till slut...
Vi har ju inget badkar hemma, och varje gång tjejerna ser ett badkar nu vill de använda det.
Lilly
Flora
Sigge och Olle hade en jättefin rymddräkt som Alfred gillade.
Lunch på torget i Västertorp på lördagen. Christopher, Alfred och Flora åt på grillen, men jag och Lilly köpte thaimat istället, för Lilly ville ha ris (och jag ville inte ha burgare eller korv). Lilly fick några räkchips av damen som lagade maten medan vi väntade, och hon älskade dem.
Lillys bebis fick också åka tunnelbana. Lilly själv gillade inte när vi åkte i tunnlar (från Västertorp är de första stationerna ovan jord), och sa varje gång vi skulle åka tunnelbana att hon var rädd för mörkret, så jag fick lova att hålla henne i handen.
Alfred och Flora somnade i vagnen när vi var på H&M, och när Lilly blev trött och less lade hon sig helt enkelt på golvet.
På bröllopsmottagningen tog vi ett hörn på golvet när vi skulle äta tårta. Större delen av resten av festen spenderade barnen i sovrummet innanför den högra dörren, där det redan satt en liten kille som inte ville vara med, där de dansade till musik från Christophers mobil igen (och spelade lite spel).
Fin solnedgång över Bromma på vägen tillbaka.
Vi testade buss över Västerbron, och alla barnen ville stå upp och hålla sig i pinnen (och trycka på knappen såklart).
Alla fem barnen framför Melodifestivalfinalen, medan de fortfarande var pigga.
Flora fotade storebror och pappa på söndagsmorgonen.
Vårt rum hemma hos Janne och Lina - vi gjorde om hela gästrummet till en säng! Till vänster är en bäddsoffa, och till höger vår nya uppblåsbara madrass, som vi köpte härom dagen (152 cm bred). Bortsett från att madrassen lät helt galet högt så fort man rörde sig var det väldigt praktiskt att ha en så bred säng att alla kunde ligga där utan att trängas - jag tror det blev ungefär 270 cm brett totalt. Jag började direkt fundera på om vi kunde få in en 90-säng bredvid någon av våra två 180-sängar hemma, men det går inte, rummen är helt enkelt fel byggda för det. Hemma måste vi ju alltid dela på oss, jag och Christopher, när barnen vaknar och är ledsna på nätterna, och nån ligger alltid obekvämt. Det hade varit enklare att sova allihop tillsammans, faktiskt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar