tisdag 29 mars 2016

Hemma hela bunten

Bra och jobbigt om vartannat idag, när vi varit hemma hela bunten igen, men jag och Christopher har försökt jobba samtidigt (jag mindre, han mer). Ibland är barnen så gulliga mot varann, för sig själva och rent allmänt, men ibland driver de mig till vansinne med allt tjafs och retande och bråkande.
Båda tjejerna har utvecklats nåt otroligt i språket bara de senaste veckorna, och det är så häftigt! De pratar långa meningar (Lilly snäppet bättre än Flora), böjer ord, förstår sammanhang och kan lätt anpassa vad de säger till olika sammanhang.
Och plötsligt kan Lilly sitta och leka med någon grej för sig själv hur länge som helst. Tyvärr är det inte så ofta hon får sitta för sig själv utan att någon (oftast Alfred) kommer och ska pilla och retas.
Annars är favoritleksakerna just nu Memory-spel för Alfred (och han är helt grym på det! Jag har visat mig vara kass på det när korten ligger huller om buller, men något bättre på det när de ligger prydligt uppradade, men Alfred har full koll oavsett), och loppor; alltså såna där som man viker av papper och skriver uppgifter i, typ "skäll som en hund", "skutta som en kanin", "låtsas gräva". Alla barnen tycker det är jätteroligt, och Lilly kommer fram och ber om hjälp att sätta i fingrarna och säger sen "väjj iffa" (välj en siffra).
Vi var ute i trädgården en stund, efter det hade regnat, så vi invigde regnställen som jag råkade hitta på Coop för halva priset förra veckan, men eftersom det var soligt igen behövde de såklart sina nya glasögon också - alla tre fick likadana härom veckan.
Och alla tre fick likadana regnställ också - de såg ut som en brandkår när de kom ut alla tre. :)
Det var kul en stund, men sen blev det fort tjafs. Av någon anledning som jag inte kan förstå är det bara jag som får putta på gungan, och inget av syskonen får hjälpa till. På förskolan får Alfred tydligen gärna putta tjejerna, men när jag är med blir de hysteriska så fort han (eller syrran) så mycket som petar på gungan. Sjukt irriterande, särskilt när de försöker vara snälla mot den som gungar. Lilly blev skitsur när Alfred puttade på henne, men när Flora sen gungade skulle hon absolut putta på och fattade inte alls varför Flora blev sur... Suck. Sen började de rafsa runt i jorden i vår nya pallkrage och jag blev så less, så allt slutade med att jag stormade in och ropade åt Christopher att nu får han vabba. Måtte de kunna gå till förskolan imorgon.
Sen åkte vi och köpte två pallkragar till, så nu väntar vi bara på att temperaturen ska gå upp lite så vi kan börja plantera!
Och så var jag och Flora och handlade mat ensamma, och det är så roligt med egentid med bara ett barn ibland.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar