torsdag 10 mars 2016

Stockholmsplanering

Imorgon ska vi åka till Stockholm över helgen - och för mig (och barnen) blir det första gången sen vi flyttade därifrån för 9,5 månader sen (Christopher har varit där på jobbmöten ett par gånger). Tiden går ju som bekant så fort...
Vi åker redan på morgonen imorgon och stannar till måndag lunch nånting, så vi får åtminstone hela helgen där eftersom det är en så lång resa. Vi ska bo hos våra vänner Janne och Lina och deras barn Sixten och Olle, som bara någon månad efter vi flyttade köpte ett hus några hundra meter från där vi bodde, så det blir lite som att komma hem igen.
Jag har inte tänkt sådär fasligt mycket på den här resan hittills, men nu ikväll slog planeringshjärnan till, så nu har vi typ ett schema. :)
Fredag kommer mest gå åt till bilresan, och när vi kommer fram äter vi middag med Janne och gänget, och sen ska vi försöka sova allihop på vår nya uppblåsbara Jysk-madrass och nån bäddsoffa och lite så. På lördagen åker vi in till stan för att köpa bröllopspresent till brudparet som är huvudorsaken till att vi åker upp (mer om dem snart), äta lunch och köpa lördagsgodis för att muta barnen, och sen ska vi på bröllopsfest. Det är en av Christophers bästa kompisar, Anna, som gifter sig - egentligen ska hon gifta sig med sin Christoph i Polen i slutet av maj, men vi har tackat nej till det bröllopet på grund av allt som har med barn och pengar att göra, men som tur var ska de även gifta sig borgerligt i Stockholm på lördag och ha en liten fest hemma, så vi får vara med på ett hörn ändå.
På kvällen ska vi vara barnvakter åt Sixten och Olle, eftersom Lina har 40-årsfest (som vi också fick tacka nej till pga alla barn), och ska titta på Melodifestivalfinalen och sen försöka få fem ungar att sova (med vårt track record med läggningar kommer det ju bli... högst intressant).
På söndagen ska vi träffa min syster Johanna och Victor och klappa på Johannas numera höggravida mage - såvida hon inte är sjuk, för just nu är hon tydligen smått influensa-ig - och på kvällen ska vi äta middag (antagligen ute på stan) med våra vänner Emil och Sofia och barnen Hilding och Arvid.
På måndag morgon ska vi hälsa på på Alfreds förra förskola, och sen har Christopher ett jobbmöte, och då vet jag inte vad jag och barnen ska göra, och sen åker vi hem.
Det enda jag inte har lyckats planera riktigt än är var vi ska äta när vi är ute på stan. Dels har vi ju det lilla problemet att våra ungar knappt äter någonting (de gillar numera inte ens potatismos eller potatis över huvud taget, det är på den nivån) så det känns alltid helt meningslöst att lägga pengar på att köpa mat till dem ute, och så det andra är att vi behöver ett någorlunda barnvänligt ställe. Jag har googlat och har några förslag, men om någon här har några bra tips så kommentera hemskt gärna! Vi var ju knappt ute och åt med barnen när vi bodde i Stockholm, så vi har dålig koll.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar