onsdag 6 april 2016

Utan bil och ingen tv

Vi lämnade in bilen för att byta till sommardäck idag, och bad dem samtidigt kolla varför högra bakdäcket gett oss en varningssignal, så vi fick veta att de skulle behöva behålla bilen minst en dag. Vi hade tänkt ta fram CargoBiken, som en snäll granne ställt in på sin gård, men kom på att vi måste skaffa nya skruvar för att säkerhetsbältena sitter löst, plus att en av bänkarna behöver bytas ut, och vi orkade/hann inte göra det idag, så istället tog vi en promenad med vagnarna för att hämta barnen på eftermiddagen. Det tar ungefär 20 minuters rask promenad att gå dit, så det är en bit.
Men hem ville inte barnen sitta i vagnarna såklart. Fast de sprang åtminstone snabbt framåt större delen av tiden, så vi kom hem hyfsat fort ändå. Fast en liten vilopaus i gräset blev det för Alfred.
Och Lilly. Flora kutade vidare framåt istället.
Väl hemma var vi ute i trädgården en stund för att plantera purjolöksfrön, och barnen gungade, och plötsligt började Lilly skrika: då hade Alfred bitit henne i fingret för att han ville gunga när hon gjorde det. Jag blev så arg på honom! Han vet mycket väl att man aldrig får bitas, och jag försöker trumma in i honom att han måste vara snäll mot sina småsystrar, men impulserna tar över alldeles för ofta fortfarande. Så straffet blev att han inte skulle få titta på tv klockan 17, vilket är det han ser fram emot varje dag direkt när han kommer hem (det är ett sabla tjat om "när är klockan fem?" och det är ju för deppigt att tv tydligen är det absolut bästa som finns i hela världen), och han blev hysteriskt ledsen. Christopher tog med sig tjejerna för att hämta bilen strax före fem, för de hade redan hunnit byta däck och byta ut den slitna bromsklossen, och Alfred stannade hemma med mig och tjatade om att få titta på tv ändå, men jag lyckades faktiskt stå emot, för en gångs skull. Vi spelade Memory ett par gånger (och jag var tvungen att skicka några jobbmail), och till slut gick jag med på att han skulle få sätta på tv:n när tjejerna kom hem igen, för de hade ju inte gjort något dumt och de ville ju också se på tv - och han skulle inte få välja program. Men han fick åtminstone lite straff, vi brukar vara dåliga på att följa upp våra hot, så jag är ändå rätt nöjd.
Lilly hade tydligen sagt "Jag saknar min mamma" när de var och hämtade bilen, och flera gånger till när de var och hämtade paket efteråt, och sen blev hon superglad när hon kom hem till mig igen. Lilla gullunge! Kanske kanske att hennes jobbigaste trotsperiod är på väg att ta slut nu, för hon har varit mycket lättare de senaste dagarna, men det har ju Flora vägt upp med råge... Det där med att jag skulle gå ut en sväng vid läggningen idag var bara att glömma. Det slutade med att vi låg alla fem i barnens säng istället. Vi har läst att när barn är mammiga eller pappiga är det bästa att bara gå dem till viljes tills det går över, så vi försöker ju, men ibland är det bara för mycket för mig.
Just ja, vi hade en kylskåpsreparatör här idag också: det är kompressorn som brakat ihop (på ett bara några år gammalt kylskåp) och den skulle kosta 4 500:- att laga. Galet. Så nu tänker vi köpa ett helt nytt och större för 5 500:-, och vi kommer få ut några tusen på hemförsäkringen, som det verkar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar