fredag 8 april 2016

Timo-träff

Jag som är klänningstokig och har köpt en massa fina klänningar till Flora och Lilly har haft ett par lite tråkiga månader nu när de valt kläder själva och vägrat klänningar, men idag ville Lilly plötsligt ha snurrklänning, och Flora hängde faktiskt på. Mina finisar!
När jag köpte mina glasögon i januari fick jag en rabattkupong på 50% på ett extra par, som gällde i tre månader, så härom dagen gick jag och valde ett nytt par som jag fick hämta idag. Jag gillar dem faktiskt bättre än de första! Dem kanske jag kan tänka mig att ha bland folk också. 
Efter förskolan idag (där barnen fått grilla korv och äta chokladbollar, lyxigt värre, och jag fått veta att barnet som kräkts igår antagligen gjorde det pga hosta) var det dags för mig och Alfred att åka till Lund och träffa Timo Räisänen!
Flora ville "ottå täffa Timo!" och Flora ville inte släppa iväg mig, men nu hade vi ju bara bestämt att jag och Alfred skulle få komma dit, så tjejerna fick vackert stanna hemma med pappa. 
Alfred var superpeppad innan, men när han fick veta att han skulle missa sitt favoritprogram "Paw Patrol" var han lite mindre entusiastisk, men Christopher lovade att spela in det, så då var det okej...
Vi kom fram till Scandic Star, fick ett sms från Timo om vart vi skulle gå och kom in i en jättefin teater där de redan börjat soundchecka. Alfred gjorde som han brukar göra när han är glad men lite osäker och blyg: klättrade runt på mig och sa "Mamma jag älskar dig!" (gullunge!), och när Timo vinkade från scen och i mikrofonen sa "Tjena Alfred, hur är läget?" vågade han inte ens vinka tillbaka. :) (Men väl hemma berättade han överlyckligt för Christopher hur Timo pratat med honom i mikrofonen! Men det finns faktiskt ett klipp på YouTube från Bengans i Stockholm där Timo hälsar på mig, Christopher och Alfred från scenen hösten 2012 också, fast det är det iofs bara vi som vet: han säger "Gôtt där ute också?" för vi stod utanför eftersom Alfred var liten och det var hög ljudvolym. Men vi vet i alla fall. :) )
Vi fick lyssna på några låtar och även önska en - det är Timo sjunger Ted-turnén så det var tvunget att vara en Ted Gärdestad-låt så Alfred kunde inte få höra sin favorit "Sixteen", så jag tog min Ted-favorit "Satellit" istället, och den gillade Alfred skarpt också.
Sen kom Timo och satte sig hos oss och pratade. Jag skulle ju inte säga att jag och Timo är bästa kompisar precis, men vi har varit bekanta sen jag intervjuade honom med bandet Her Majesty 200... 3? och framför allt sen jag intervjuade honom solo första gången 2007, och sen dess har det blivit flera intervjuer, många backstage-häng och sporadisk kontakt då och då, och vi gillar varann, det är väldigt trevligt.
Så jag frågade faktiskt om han skulle kunna tänka sig att spela på vårt bröllop, även om jag hade en känsla av att han skulle säga nej, och det gjorde han tyvärr också, för att han inte gillar bröllop (fast han själv är gift). Men han övervägde det åtminstone noggrant, det är ju alltid nåt. 
Efter en stund blev Alfred mindre blyg och lät mig ta kort på dem, och berättade om sin förskola (Timos yngste som går också på en avdelning som heter Fjärilen, fick vi veta, och Alfred blev helt paff) och om sina favoritlåtar. 
Efter en dryg timme åkte vi hem till glada tjejer och Alfred hann processa sin upplevelse lite och var jättenöjd, och nu är vi på väg till Kärra över helgen. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar