torsdag 14 april 2016

Blöjfri morgon och nya tänder

I morse ville plötsligt ingen av tjejerna ha blöja på sig. Lilly brukar ju vara mer eller mindre blöjfri på förskolan, men Flora har inte varit lika intresserad, fast idag var hon med på noterna.
När jag hämtade hade det gått bra för båda, de hade varit utan blöja hela dagen utom när de sov, men Flora hade inte kissat på pottan på hela dagen (däremot hade hon suttit på pottan bredvid sin kompis Liam länge men de hade bara suttit och pratat) utan bara i blöjan vid vilan. När vi skulle åka hem frågade jag båda om de behövde kissa på pottan, men ingen ville, och som vanligt ville de ut och gunga på gården.
 Efter en liten stund sa Lilly "Ja tissa!" men innan jag hann säga färdigt "Nej, du har ju ingen blöja på dig!" började det droppa mellan fötterna på henne, och hon blev så ledsen! Jag försökte trösta och säga att det inte gör något, och lyfte in henne för att tvätta av och byta byxor, men hon bara grät, den lilla stackaren. Men blöja skulle hon inte ha på sig ändå...
Väl hemma, någon timme senare, kissade Flora på golvet strax efter jag försökt få henne att sätta sig på pottan en stund, men henne fick jag åtminstone på en blöja efter det.
När vi borstade tänderna inför läggningen såg jag att det var lite blod på Floras tandborste när jag var klar, så jag lyste in i munnen på henne för att se var det blödde, och upptäckte att hon har en ny kindtand på väg ut i underkäken! Och när jag tittade på andra sidan var det en på gång där också! Så nu har hon plötsligt snart 10 tänder i underkäken (men bara 8 däruppe än). Så sen tittade jag i Lillys mun, och båda hennes nionde och tionde nedre tänder var visst redan helt ute. Se där vad vi helt missat. Kanske att det också påverkat hennes humör på sistone när hon varit så grinig, det kanske inte bara har varit trots/självständighet.
Amningen vid läggningen på kvällarna verkar ha gett effekt på morgonsömnen, för de senaste dagarna har alla tre barnen (Alfred har ju visserligen inte ammat) sovit som stockar när väckarklockan ringt. Men läggningarna har inte blivit lättare ändå. Tjejerna har glatt ammat efter vi läst böcker, men sen har de knölbökat runt som tokar så jag blivit arg ändå. Så det får väl bli det där att jag smiter ut vid läggning ändå för att prova, jag har ju bara hotat med det hittills och inte faktiskt gjort det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar