måndag 11 april 2016

Plantering och familjemöte

Jag orkade aldrig skriva nåt mer igår utöver Eggstone-grejen, så jag tar gårdagens bilder idag istället, för det var en så fin dag.
Jag vaknade ju då igår till världens bästa nyhet: en kompis delade på Facebook att Eggstone släppt en ny låt, och jag började nästan gråta av lycka. Jo minsann. Jag skrev till sångaren på Messenger och fick det ännu lite mer fantastiska svaret att han nästan haft dåligt samvete över att han inte berättat för mig innan, men att nu när "vårt viktigaste fan" hittat låten kändes det bra. Jo, man kan fortfarande bli barnsligt glad och starstruck vid 43 års ålder. :)
När jag hämtat mig något från allt detta gjorde vi oss i ordning och åkte till Åkrabergs Trädgård för att köpa röda vinbärsbuskar och rabarber, och så hittade vi även ett magnoliaträd för bara tvåhundra spänn, så det fick åka med hem till Landskrona för att få plats någonstans i vår lilla trädgård.

Barnen tyckte det var ett jättekul ställe.
Jag tror de hittade en nyckelpiga här. (Som Lilly sen höll lite för hårt i...)
Hemma i trädgården hjälpte alla tre mig att gräva hål för vinbärsbuskarna.
När vi skulle åka hem hittade jag en överbliven påse lussekatter i frysen som fick bli färdkost, och när vi bara åkt några hundra meter hittade Christopher vitsippor vid vägkanten. Helt logisk kombo, det här.
Igår kväll testade vi något nytt vid läggningen: tjejerna brukar ju fortfarande få amma på morgnarna, och jag brukar hoppas att de ska somna om och sova lite längre av det, men det brukar mest resultera i att jag inte kan somna om även om de gör det. Så igår tänkte jag att vi kunde testa att de får amma dagens enda gång på kvällen istället, så kanske de kan ligga lite lugnare istället för att larva runt, plus att de kanske tjatar mindre om att de är hungriga när vi släckt lampan (vilket de gör varje kväll, oavsett hur mycket de ätit innan, det verkar ha blivit nån löjlig vana för att skjuta upp att de måste somna), och det gick faktiskt hyfsat. Vi lade oss dessutom alla fem i barnens rum, och det blev rätt mysigt. Innan vi läste bok samlade jag till ett familjemöte (vårt första) i sängen, där jag berättade hur vi skulle göra, och Lilly tyckte det var så roligt att hon ville ha familjemöte ikväll också. Läggningen på samma sätt funkade hyfsat ikväll också, det var mest Alfred som krånglade ikväll - och Flora visade sig vara hungrig på riktigt, men när hon fått en banan kunde hon till slut somna. Så vi kör väl på såhär ett tag och får se om det kan göra läggningarna lite mindre jobbiga. Hoppas.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar