söndag 31 juli 2016

Tjejernas första konserter

Igår var vi ju och såg Timo Räisänen live, på hans turné Timo sjnger Ted, där han tolkar Ted Gärdestad. Han spelade på Varbergs Visdagar, och precis före spelade Adrian Modiggård, så eftersom vi ändå skulle åka in och hälsa på Timo vid soundchecken planerade vi in att stanna i stan och äta och leka på lekparken bredvid tills Adrian började spela och se båda.
Dagen innan förberedde vi med att lyssna på Timo sjunger Ted-skivan.

Så barnen var hyfsat peppade när de såg Timo på scen vid soundcheck!
 Alfred var på en konsert när han var under ett år (This Is Head på Liseberg), men sen dess har han nog inte varit på någon vad jag minns, förutom Timos soundcheck i våras och en butiksspelning med Timo, så man kan nästan räkna det här som alla barnens första riktiga spelning.
Efter soundchecken gick vi tillbaka till lekparken, och så mötte mormor upp oss.
Sen åt vi ganska äcklig mat med utsikt över Grenå-färjan (som jag och Fina åkte till pappa när vi var små).
En stund innan Adrian Modiggård skulle börja gick vi och tog platser framför scenen i Societetsparken. Alfred somnade nästan direkt och lyckades sova igenom nästan hela spelningen, fast den var ganska röjig (men tyvärr rätt tråkig, tyckte jag).
Lilly och mormor gick och köpte glass strax innan Timo skulle börja.
Och Alfred tyckte väntan var så tråkig när han vaknat att han satt under en filt och spelade på pappas mobil.
Flora ville inte alls bli fotad.
Men Lilly var desto mer pepp! Här hade Timo precis börjat, och hon sträckte upp båda tummarna och sa "Timo är bäst!"
Och de här kinderna när de trycktes ihop lite av hörselskydden - så gulliga! <3
Lilly blandade ihop lite ord här - i Frankrike var vi ju på tivoli, och Lilly kallade det för timoli, så nu kallade hon även Timo för Timoli ibland (vilket han tyckte passade bra när vi pratade med honom vid soundchecken), och låten "Satellit" som vi lyssnat mest på innan fick hon också för sig att den hette "Timolit, Timolit, Timolit, oh-oh-oh". :)
Som tidigare framgått älskar jag Timo, men igår nådde han lite nya höjder faktiskt, åtminstone vad gällde mellansnack - så sjukt rolig! Sen var det några brudar i publiken som skulle hålla på och prata med honom hela tiden (alltså medan han var på scen) och skulle dra uppmärksamheten till sig själva hela tiden, och jag blir tokig på sånt folk, men annars var det alldeles utmärkt trevligt alltihop!


Alla barnen var så duktiga hela kvällen och satt tålmodigt och väntade genom Adrian-konserten, trots att de inte kände igen några låtar. Sen blev de lite otåliga mot slutet av Timo-spelningen, men när jag påminde dem om att han skulle spela "Satellit" lite senare orkade de en stund till. Fast mot slutet när de suttit på sina platser i nästan två timmar blev vi tvungna att muta Alfred och Flora med mobiler (det är Flora som skriker i slutet av videon, för att hon ville ha min mobil), men Lilly tyckte det var roligt hela vägen.
Efter spelningarna kommer Timo alltid ut för att hälsa på publiken, så vi tog förstås chansen att säga hej då också, och Lilly ville bli fotad med honom, och då tog vi bilden jag lade upp igår kväll. Så sött!

2 kommentarer:

  1. Åh vad härligt det låter! Har inte dragit med barnen på konserter än, men der där såg ju riktigt lockande ut. Älskar förresten att mormor möte en rejäl glasslåda till alla! Perfekt istället för tappade strutar och ledsna barn ju

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det var perfekt igår, särskilt eftersom det var gratis inträde, så vi hade åtminstone inte förlorat några pengar om barnen freakat ur och krävt hemgång. :) Och ja, mycket praktiskt att hon fixade en glasslåda!

      Radera