onsdag 27 juli 2016

Bättre idag och klänningsprovning

Jag trodde det verkligen inte igår, när jag satt och grät i bilen och på kvällen skrek åt alla kollektivt (åt barnen, Christopher och min stackars mamma), men det känns faktiskt bättre idag (tack för gulliga kommentarer med pepp!). Min instagramfavorit Sockertoppar skrev härom dagen att varannan dag hemma på "semester" med tre barn är hemsk och varannan är härlig, och det blev visst så här också. Men jag tror nog att jag inte ska läsa så mycket uppfostringsböcker när allt är så kaosigt, för den här senaste fick mig verkligen bara att känna mig totalt misslyckad. Kanske att råden kommer funka bättre för oss när de fått sjunka in lite, men inte just precis nu.
Hur som helst blev förmiddagen idag bättre med mindre bråk, och sen åkte vi in till stan och där mutade jag glatt barnen när de blev stökiga i den evighetslånga kön på rean på Lindex, och det funkade alldeles utmärkt med mutor, vad boken än sa om det (i vår familj har Läkerol i fruktsmaker döpts om till "muta", efter att vi fick en massa Läkerol i inflyttningspresent). Sen gjorde vi äntligen det som jag velat göra ganska länge nu: gick till en bröllopsbutik för att prova brudklänningar!
Fast vi inte ska gifta oss förrän nästa sommar har jag faktiskt redan köpt en brudklänning, som jag hittade på nätet och inte vågade vänta med ifall den skulle försvinna ur sortimentet - jag var lagom nervös när jag väntade på den, beställd ända från Kina, men måttsydd enligt mina mätningar. Men den är bra, tror jag! Hur som helst ville jag ändå inte missa det roliga med att gå och prova en massa marängklänningar när jag nu har en legitim chans att göra det. :)
Men när vi kom in i butiken visade det sig att alla klänningar bara fanns i storlekarna 36 och 34 (!). Jag är en 38:a för det mesta - vissa kläder kan jag ha i 36 (fast då är det oftast stretch i dem), och andra behöver jag 40 på. Jag sa till damen i butiken att jag är en 38:a och undrade om det inte fanns något för mig att prova då, och hon sa att det skulle nog gå. Men eftersom jag är bred över revbenen lyckades hon bara kämpa upp dragkedjan till hälften på den första 36:an hon tog fram...
Nu kan det ju tyckas lite konstigt att jag lägger upp bilder på mig i brudklänning här, men även om jag tyckte att jag blev väldigt tjusig i dem så känner jag mig bara fel i en sån här klänning, och den jag har köpt är helt annorlunda, så jag kan visa mig. :) Och en Lilly som just skrapat knät, men jag kunde inte riktigt böja mig ner för att komma åt att blåsa ordentligt - jag kunde knappt andas, men det behöver man väl inte göra när man gifter sig, eller? ;)

Men den här är ju väldigt fin... Fast för dyr. Så glöm det bara Sara.
Jag hann bara prova två för det var lite för besvärligt med barnen, så kanske att jag får göra det en gång till, för roligt var det. :)
Och igår bestämde vi oss för att skaffa ny bil: vi ska privatleasa en 7-sitsig Volkswagen Touran, fast vi kommer inte kunna få den förrän närmare årsskiftet även om vi beställer den nu. De har specialpris nu, så den kommer nästan bli billigare än den vi har nu, så det känns riktigt roligt även för mig som brukar hata bilaffärer. Vi får se om det blir lika roligt när vi ska försöka sälja den vi har nu, men...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar