onsdag 20 juli 2016

Fet-fel prognos

Åh, jag var så sur i förmiddags! Väderprognosen hade sagt, och envisades fortfarande hela förmiddagen med att det skulle vara strålande solsken och 22-23 grader, men istället var det igenmulet och 19. Jag kan ta att det inte är perfekt väder på sommaren, men när jag med fog förväntat mig fantastiskt väder blev jag så besviken (efter flera dåliga veckor med enstaka fina dagar).
Så istället för att bara vara hemma och fräsa åt alla (jag) drog vi ut i skogen för att plocka blåbär. Alla barnen plockade glatt en stund, och åt upp alla de plockade i sina hinkar.
Men sen blev det roligare att klättra på en stor sten. Alfred var en supersnäll storebror och hjälpte sina småsystrar att komma upp och ner.
Vi fick ihop en knapp liter innan barnen blev för uttråkade och min rygg satte stopp (snart tre veckor med ryggskottet nu, och jag har inte jätteont längre, men jag är inte bra heller).
Efter lunch hemma var jag fortfarande på uselt humör och barnen var gnälliga (kanske för att jag var sur, eller så var de trötta?), så smet jag ner till stranden, och fick en liten stund ensam där innan Christopher och barnen kom ner tillsammans med syssling Agnes. Under tiden jag var där sprack molnen äntligen upp och på en kvart var det klarblå himmel - men då var klockan ungefär halv tre, så SMHI hade ju rejält fel oavsett.
Sen fick vi en superfin eftermiddag med bad, vattenlek på altanen och middag ute - min mamma gillar inte att äta ute för maten kallnar så fort, men hon åkte hem till Helsingborg i morse för ett par dagars lugn och ro, så det passade bra ur uteätarsynpunkt. Det är en food truck vid campingen några dagar i veckan, så vi köpte mat där för enkelhetens skull.
Barnen testade vår urgamla rangliga skrinda efter maten.
Prognosen säger soligt och varmt imorgon också, så vi får se - jag försöker förbereda mig på spöregn, så kanske det blir en lite gladare dag imorgon...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar