måndag 8 februari 2016

Lite hår och lite timmar

Måndag hemma med tjejerna idag igen, och de ville bada i vår pyttelilla balja (som egentligen är en liten tvättbalja som de precis får plats att klämma ner sig i en i taget) igen - plötsligt älskar våra barn att bada! De som alltid har hatat det, så jag tyckte att det inte gjorde något att vi flyttade till ett hus utan badkar...
När de var klara klippte jag Floras lugg, och jag tycker hon blir så oerhört gullig med nyklippt lugg! (om än lite suddig)
Och Lillys lockiga hår alltså! Jag fattar inte var det kommer ifrån - eller jo, jag hade också lockigt hår som liten, men när jag blev större blev det rakare än rakast. Alfred var också lockig i 2-årsåldern, men det är ju också borta redan, så jag undrar hur länge Lillys kommer hålla i sig.
Håret har visst blivit superlångt också om man drar ut en lock, och plötsligt tycker jag också att båda tjejerna har fått mycket tjockare hår. Det har varit så tunt och fjösigt, men nu är det inte så illa längre.

En av tjejernas favoritplatser i huset: fönstret i arbetsrummet. De satt och tittade efter mormor, fast vi hade inte bestämt att hon skulle komma hit, så hon kom ju förstås inte...

Så de vilade lite på mina ben istället. :)
Vi hade en ganska lugn dag, med relativt lite bråk, men så fort Alfred kommit hem blev alla helt uppskruvade så jag blev alldeles stressad och irriterad. Jag menar inte att det är Alfreds fel, men det blir bara lätt så jobbigt när alla tre är hemma och jag är ensam med dem. Och imorgon vill tydligen personalen på förskolan prata med mig om jobb (rapporterade Christopher, som hämtade idag) - vi har ju fått extra timmar, och härom dagen skulle vi fylla i om barnen skulle vara lediga på sportlovet eller inte - 15-timmarsbarnen måste vara lediga då, och jag fyllde i att de skulle gå som vanligt. Så nu ska de väl kolla hur mycket jag jobbar, och jag är lite rädd att de kommer vilja dra ner på våra timmar. Då kommer jag gå under. Men vi får se: jag har ju inte haft något jobb på sistone, men jag har en massa trådar ute, och jag kan ju få in uppdrag när som helst, plus att jag är anställd som konsult, så jag hoppas på att få ha kvar det som vi har det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar