tisdag 16 februari 2016

Fördelar och nackdelar med en storebror

Det ligger en nästan-fem-årig liten pojke en trappa upp som inte kan somna, för att just imorgon fyller han fem år. Och oj, vad han har sett fram emot det! Jag frågade honom igår vad det är som ska bli roligast, och det är förstås att få presenter. :) Jag sitter just och slår in de sista (eller nej förresten, det är en kvar som jag inte orkat läsa bruksanvisningen till än, men jag tänkte att han kan få den på lördag istället, för på lördag kommer Christophers syster med familj så vi ska ha ett litet kalas, och eftersom han kommer få så många presenter är det lika bra att dela upp dem lite).
Han ville ha skjorta och slips idag, och han har redan bestämt att han ska ha en annan skjorta och fluga imorgon - vår stilige kille!
Det här med att ha en storebror verkar vara lite småfarligt för tjejerna: de lär sig knaserier av honom redan, som jag inte trott att de skulle kunna redan. Igår upptäckte Christopher att han kunde få Alfred att äta upp sin mat genom att säga att han absolut inte fick äta upp den, och det var så hysteriskt roligt (tyckte Alfred) att vi fick göra det idag igen, och båda tjejerna fattade galoppen direkt. När jag sa till Lilly att hon inte fick äta upp sin falukorvsskiva så proppade hon in hela i munnen och storskrattade, och Flora proppade munnen full med spaghetti så det hängde över hela hakan när jag sa till henne att hon inte fick äta upp. Risken är ju nu bara att de slutar lyssna när vi säger nej och istället gör det de faktiskt inte får på riktigt... Alfred fattar ju skillnaden, men jag är inte så säker på att småtjejerna gör det.

Jag var förresten och handlade ensam med alla tre barnen idag igen - det har ju gått bra hittills, även om det varit ansträngande att vara tvungen att förmana dem varje sekund, men idag var det värre; jag var tvungen att ryta till åt dem rejält två gånger när de sprang iväg för långt och stojade för mycket. Så nu kanske det är slut på de där utflykterna på några år - vi får se, jag får ge det något försök till.
Jag var förresten på möte på en reklambyrå i Malmö i förmiddags, som är intresserade av att använda mig som frilans. De har inget åt mig just nu, men det verkar lovande åtminstone. Det var helt fantastiskt väder, och jag lyckades ta en bild (utan att titta på mobilen, eftersom jag körde) där man ser Øresundsbron i fjärran. :) Älskar utsikten här på kustvägarna!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar