fredag 5 februari 2016

Lite bilder

Jag har inget att skriva idag efter ännu en evighetsläggning och ännu en trött dag (jag sov dåligt tillsammans med alla tre barnen natten då Christopher var i Stockholm, och det tog ut sin rätt idag när jag bara kände mig helt oduglig som var tvungen att lägga mig och vila mitt på dagen istället för att göra något vettigt), så det får bli lite bilder bara.
Alfred tycker fortfarande det är roligt att gunga i bebisgungan, trots att fötterna skrapar i marken (så han tappade stövlarna). Men så lång han ser ut! När blev han så stor då?!
Redan innan Christopher kom och lade sig inatt hade vi två ungar i sängen... Så när han klämt ner sig och Lilly vaknade någon timme senare och grät efter mig var det bara för mig att lägga mig inne hos henne istället resten av natten. Deras säng är inte lika bekväm som vår, eller ger åtminstone inte lika mycket stöd för en vuxen kropp, så nu har jag mer ont i ryggen igen (jag har haft en liten sträckning vid höger skulderblad i en vecka eller så igen - samma ställe som den helvetiska nackspärren i julas, men tack och lov inte så illa den här gången).
Flora tog på sig min scarf i morse, och Alfreds lite för stora keps. Cooling!
Och hon har visst plötsligt lärt sig klippa! Med rätt teknik! Det lärde sig Alfred ganska nyss... Superduktig!

8 kommentarer:

 1. Hoppas på att det ordnar sig med Din nacke.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Blir det inte bättre av sig självt så har jag en bra kiropraktor som kan hjälpa mig.

   Radera
  2. Hej igen Josef. Jag såg först idag att du frågat om länkar angående socker och cancer i bloggen om Dina, men jag vill inte svara där för att inte lägga ytterligare sten på börda på hennes stackars föräldrar, så du får svar här istället. Det räcker att göra en enkel googling på "socker cancer myt" så får du fram hur många vetenskapliga fakta som helst, men just citatet jag tog fram hittar du här:
   http://braattveta.info/cancermyter.html
   Fler sidor med bland annat info om sockermyten och många andra cancermyter hittar du här:
   http://www.iflscience.com/health-and-medicine/don%E2%80%99t-believe-hype-%E2%80%93-10-persistent-cancer-myths-debunked0
   och
   http://ec.talola.com/cancer-5

   Radera
  3. Hej Pop-Sara - och tack så mycket för Ditt svar.

   Jag vill ej heller lägga sten på Dinas föräldrar - och därför har jag ej kommenterat inlägget: ”Om en ödesväntan, ett rent samvete och mörka tankar”

   Dinas föräldrar har åt hållet ett rent helvete redan - kan jag tänka mig. Att se ett ca 4,5 år ungt barn gå mot en av läkarna förutspådd död - är ingen lätt uppgift. Det var därför med en viss vånda som jag lade min kommentar - ”Jag kan bara hoppas på att dessa smoothies är fulla med alla möjliga nyttigheter – därför att socker och kolhydrater är ej så bra för någon – och än mindre för en med cancer.” - på blogginlägget: ”Om att byta rädsla mot drömmar”

   På sätt och vis gick det ändå bra - därför att blogginlägget: ”Om en ödesväntan, ett rent samvete och mörka tankar” - redovisas ju hur föräldrarna har dragit i en mängd trådar för att få Dina frisk. Vad mera kan begäras av dem ?


   Citat från Din första länk: ”Fakta: Socker gör inte att cancern växer snabbare. Alla celler, även cancerceller, är beroende av blodsocker (glukos) för att få energi.”

   Javisst - men det är en jävla skillnad på det blodsocker (glukos) - som kroppen själv producerar = normal blodsockernivå - och de onaturliga blodsockernivåer som en socker- och kolhydratspäckad måltid ger. Dessa onormala = på tok för höga blodsockernivåer är rena ”reabränslet” för de flesta sjukdomar - och då ej minst för cancer, diabetes, övervikt osv.

   ”Cancer älskar socker !”

   I min värld är socker helt enkelt ett beroendeframkallande hälsoförstörande gift. Ej mer och ej mindre än så.

   Sen jag kom på det för ca fem år sedan - och uteslöt det mesta av socker och kolhydrater i mitt kosthåll - så har jag ej ont någonstans och äter inga mediciner - trots att jag i april blir 150 år LivsErfaren.

   Men Wi är ju alla olika - så BINGO för mig behöver ju ej vara det för alla andra. Men mitt tips blir - att ifall Du någon gång blir sjuk - testa med att ta bort det mesta av socker och kolhydrater i kosten - till förmån för mera av fett.

   Ha det så gott det går ! // Josef

   Radera
  4. Denna kost är kort och gott rena hälsokosten för Kroppen.

   ”GÅR DET ATT ÄTA SIG FRISK OCH LAGOM VIKTIG ?”

   Mitt svar på det är Ja - ifall Wi sorgfälligt undviker Livsmedelsverkets = Livsfarligt Verkets kostråd - som ju innefattar ca 60 % av socker och kolhydrater i kosten. Mindre än 20 % är mer än nog.

   En bensindriven bil fungerar perfekt ifall Wi tankar den med bensin. Ifall Wi får för Oss att spä ut bensinen med diesel – så går den sämre och sämre ju mera diesel som bensinen blandas ut med. Tankar Wi bensinaren med 100 % diesel – så går det överhuvudtaget ej att få igång den. Det finns inget hokus pokus i detta.

   Wåra fysiska Kroppar i kött är predestinerade för = gjorda för att leva på ”bensin” = proteiner (”fyrbent” kött, fågel, fisk, ägg osv), animaliskt fett, smör, vispgrädde osv och ekologiskt fett av typ kokosolja och olivolja. Det ger en jämn blodsockernivå. Av detta producerar Kroppen sen den glukos = det blodsocker som Kroppen behöver för en ”perfekt” funktion. Det finns inget hokus pokus i detta.

   Socker och kolhydrater är helt enkelt ”diesel” för en människas Kropp.
   Thats it.

   Radera
  5. Jag tror säkert att det är bra att dra ner på socker, men mer än så håller jag inte med dig. Men jag är glad för din skull att du hittat något som fungerar bra för dig!
   Och jag vill återigen inskärpa att socker i sig inte gör vare sig till eller från för en person som redan har cancer, det ger jag inte med mig en millimeter på. Tack för dina kommentarer!

   Radera
  6. Pop-Sara - vad vore världen utan delade meningar ?

   Rätt tråkig tror jag.

   Radera