fredag 20 maj 2016

Förskolans dag

Idag var det förskolans dag på vår förskola, så jag och Christopher åkte dit lite efter 13 (och efter en timme kom våra vänner Emil och Sofia med barnen Hilding och Arvid, som är i Landskrona för helgen).
På tjejernas avdelning Nyckelpigan hade de en gosedjurssamling, där Floras lejon och Lillys giraff från Kretaresan var med.

Barnen hade också gjort maskar och larver som bor i jorden. Fast Lilly hade gjort en häst. :)
Flera av fröknarna gjorde ansiktsmålningar, men Alfred ville inte bli målad i ansiktet, så han valde ett hjärta på handen istället.
Flora och Lilly hade fått varsitt hjärta på kinderna (som hunnit smetas ut).
Och Lilly ville bli en katt också, så Alfreds fröken på Fjärilen, Neta, målade henne.
En väldigt söt katt med glittrig nos.
Redan när vi lämnade på morgonen höll de på att blåsa upp två hoppborgar, och barnen hade fått leka i dem hela dagen :) (även om förskolans dag för föräldrar och vänner inte började förrän klockan ett).
De hade haft fiskedamm också, där alla barn fick varsin vattenflaska, och de bjöd alla som kom på korv, hamburgare, pastasallad och dricka - på Montessoridagen förra helgen kostade allt multum (25:- för fiskedamm, 20:- för korv med bröd osv), så idag fick jag nästan ångest över att vi ska byta för det kändes lite åpet därborta - men jag får å andra sidan alltid ångest över att ändra på saker, och det blir säkert bra. Jag pratade lite med vår förskolechef, vars barn går på Montessori, och hon sa att de trivs jättebra.
Och oj vad hoppborgarna var roliga! Det var en större med en jättehög rutschkana, och det här var den mindre med en liten rutschbana och en stor hoppyta.

Här klättrar Alfred in till rutschkanan, och Lilly hoppar ut till Arvid och Hilding.
Sist en fin bild som Emil tog på Flora och Lilly hemma hos oss efteråt.
Jag blev förresten uppringd av min chef i förmiddags, för att han ville ge mig beröm för en liten text jag skrivit för en kund. Han tyckte att jag hade hanterat uppdraget så väl, haft en så trevlig ton och skrivit bra, så han ville berätta det för mig, och jag är så glad och tacksam över att ha en chef som gör sånt! Det är verkligen inte alla chefer som ger beröm även om man förtjänar det - och min gör det dessutom ofta! Jag blir helt bortskämd. :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar