måndag 2 maj 2016

Alfreds femårskontroll

I morse var jag med vår lille duktige Alfred på BVC på femårskontroll med vaccinering. Jag hade inte förvarnat honom om att han skulle få en spruta innan, för jag misstänkte att han skulle oroa sig för mycket då, så istället fick han gå dit och tycka att det var lite roligt istället. Vi läste ett par böcker i väntrummet, och sen kom vi in och han upptäckte en alfabetstavla på väggen och började direkt sjunga alfabetssången och imponerade på sköterskan. Sen blev han vägd (prick 18 kg, med kläder på) och mätt (108 cm) och ligger helt perfekt på sin kurva (en kanal under medel). Sen skulle han göra syntest, och nailade det - han satt i mitt knä och gjorde som han brukar göra när han är lite osäker: gosade in sig hos mig och sa "Mamma jag älskar dig" - världens gulligaste unge!
Jag hade bett att få göra ett hörseltest också eftersom han hör dåligt varje gång han blir förkyld, så jag ville kolla så att inte hörseln påverkats av det, men deras hörseltestapparat var på lagning och skulle komma tillbaka först på eftermiddagen, så vi får boka in en ny tid för det.
Sen var det dags för sprutan, och Alfred tog det lugnt, jag pratade om Totte- och Emma-böckerna, där de får sprutor och att det gör ont bara en liten stund, men sen går över fort. Så han satt i mitt knä och höll mig i handen och jag höll i hans arm för att han inte skulle rycka till, och det var lugnt den sekund när hon stack in sprutan, men under de få sekunder det tog att spruta in vaccinet blev han alldeles stel och ögonen fylldes av tårar... Lille stackarn. Tack och lov gick det ju över fort, och sen fick han välja en liten leksak: en stämpel där det stod "Well done!"
Men när vi kom till förskolan efteråt och han skulle berätta för fröken Neta vad han gjort så började han nästan gråta igen. Lille sötis.
På vägen hem åkte jag till Netto, för jag hade sett i reklambladet att de skulle sälja min favorithudkräm, som gått ur sortimentet, men tydligen har de kommit över ett restlager. Det här är alltså på riktigt världens bästa hudkräm, jag har provat många! Så när jag stod där framför en hylla med flaskor till dessutom extremt bra pris (49:95 för 500 ml) plockade jag först på mig sex stycken. Sen åtta. Men tio kändes överdrivet, så det fick bli nio. :) Oh the joy!
Senare på dagen när jag skulle hämta barnen var det sådär sommarvarmt i bilen så AC:n satte igång på full fart - helt overkligt och underbart att det äntligen börjar bli varmt! Och på eftermiddagen var vi inne hos grannarna en stund och lekte i trädgården och fick ta över ett gäng uteleksaker som de tänkt slänga eftersom deras barn är 13, 8 och 6. Kul att äntligen lära känna grannarna!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar