fredag 6 maj 2016

En ljuvlig försommardag

Efter att april bara försvunnit i nån sorts köldstress (på riktigt, vart tog april vägen?! Den gick så fort!) så har maj börjat med att överleverera. Idag hade vi rena högsommardagen och det var helt ljuvligt!
Jag jobbade på förmiddagen, och sen grävde jag och Topher upp ett igenvuxet trädgårdsland, och sen tyckte jag det var dags att ta årets första dopp. 


Mormor var inte sämre hon.
Barnen doppade fötterna och kastade sten.
Sen gjorde vi lite allt möjligt: åt lunch, lekte, jobbade lite till, åkte och köpte jordgubbs- och smultronplantor, Stella kom, åt rabarberpaj och lite sånt, sen ville jag bada igen. 
Det var helt vindstilla och gudomligt vackert.
Barnen började med att kasta sten igen, men så bestämde de sig allihop för att de också ville bada. Mamma hade mätt upp 14 grader i förmiddags, så det var ju inte varmt direkt, men inte fruktansvärt kallt heller.
Flora började.
Men Alfred vågade mest: han doppade benen några gånger, och sen vågade han sig på hela kroppen, måååånga gånger! Jag ställde mig, som synes, ute i vattnet för att kunna fota dem bättre, och då höll mina ben på att frysa till is när jag stod still, men Alfred frös inte så mycket ändå, för att han rusade upp och ner hela tiden.
Tjejerna var också modiga och doppade benen och händerna.


Eftersom jag inte räknat med att barnen skulle våga doppa sig hade jag bara med en handduk till mig, men Alfred och Flora gosade gärna ihop sig i en handduk efter de badat klart. Eller klart och klart, Flora ville doppa fötterna en gång till när Lilly och Alfred redan var på väg hem.
Och så planterade jag smultron- och jordgubbsplantor! Och smulgubbar också, när jag tänker efter, en sort som heter Sara, så den var jag ju bara tvungen att köpa.

Jag har blivit värsta trädgårdsodlaren i år, det känns jätteroligt!
Jag sov sämre inatt för att Flora ville sova med mig, så jag hade mer ont i magen idag igen, men nu framåt kvällen börjar det bli lite bättre. Jag tror att salta bad är bra för mig helt enkelt - eller det har jag väl alltid vetat i och för sig eftersom jag älskar det, men det vore ju extra trevligt om det faktiskt lyckas kurera en väldigt ond mage. Två dagars sol kvar på helgen: underbart!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar