torsdag 16 februari 2017

Trött och dagen före 6-årsdagen

Jag fick en kommentar på ett gammalt inlägg härom dagen från en mamma med en treåring som sover hopplöst dåligt, och att det såklart påverkar hela familjen. Jag är väldigt tacksam över att våra barn sover rätt okej nu: det är ju alltid någon som vaknar och kommer in till oss, och Lilly hojtar ofta till i sömnen några gånger per natt, men det är ändå klart hanterbart. Läggningarna brukar också gå hyfsat fort nu (undrar hur mycket sten jag kastar i glashus nu...), men ibland krånglar det ju.
Som igår. Lilly kunde inte lämna en enda liten detalj okrånglad, så varenda liten grej som skulle göras i kvällsrutinen och läggningen blev det tjafs om, och jag var ju ensam med barnen och skulle lägga alla tre, och jag har helt enkelt inte tre armar för dem att ligga på, så till slut brast det för mig: jag skrek rakt ut, helt hysteriskt, och började sen storgråta. Det var ju mest Lilly jag var arg på, men oj vad rädda Alfred och Flora blev, stackarna... Såklart påverkade det nattsömnen: Lilly kom in till mig vid halv ett och Flora och Alfred kom en halvtimme senare, så sen sov jag jättedåligt och har varit fruktansvärt trött idag. Jag lade mig och vilade en timme på lunchen, men det räckte inte.
Och idag somnade Flora i bilen på vägen hem från förskolan (det händer relativt ofta), men idag kunde jag bara inte väcka henne, hon var helt däckad, så hon sov i trekvart mellan halv fyra och kvart över fyra ungefär. Så nu kunde hon såklart inte somna på kvällen... Min mamma var här och fick efter lite gnäll lägga Alfred, så det var åtminstone bara jag, Flora och Lilly, men åh vad frustrerad jag blev! Flora somnade en hel timme efter Alfred och Lilly, och jag låg och kände hur min dyrbara egentid bara rann iväg.
När det är såhär jobbigt med trots och strul så blir det så oerhört viktigt att få sitta i soffan och titta på tv eller pilla med datorn en stund på kvällen. En så enkel liten grej, men så viktigt för någon form av återhämtning. Och det gör i sin tur att jag ofta lägger mig för sent, och så är den onda cirkeln sluten.
Jag borde verkligen gå och lägga mig tidigt tidigt idag, men vi får väl se hur det går. Måste förbereda lite för Alfreds 6-årsdag imorgon först!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar