söndag 12 februari 2017

En lördag i bilder och film

Igår tog vi en lugn lördag och stressade inte med något, vilket resulterade i att vi åt lunch nånstans vid 15-tiden (vilket vi i och för sig ofta gör på lördagar, och det strular förstås till det lite med att hinna bli hungriga igen till middag vid 18, men men). Vi lät barnen titta så mycket på tv som de ville, bakade semmelbullar och hängde hemma. Men efter lunchen skulle vi gå ner till vallgraven vid Citadellet och mata ankorna med lite brödskalkar som blev över från frukosten. Allt gott så långt. Bara det att det tog oss ungefär 45 minuter från det att vi började ta på ytterkläder tills vi kom utanför dörren. Tre ungar alltså... Men ankorna blev glada åtminstone. Och när pappa fotade tjusiga naturbilder passade två av ungarna på att kasta snöbollar på honom.
Och semlorna behövde ju provsmakas efter middagen. Flora och Lilly som hade slukat minisemlorna som mormor köpt med sig härom dagen ville plötsligt knappt ens smaka, knasbollarna. Men Alfred, som beställt semlor till sitt 6-årskalas om ett par helger, gillade åtminstone sin.
Det gjorde jag med.
Förra veckan, när årets Melodifestival drog igång, bestämde vi att barnen inte skulle få stanna uppe och titta som de fick förra året, för det var bara kaos då, så istället fick de se på Play dagen efter. Men den här veckan hade de tjatat så om "Melistival" och hojtat "Nu kööööör vi!" så mycket att jag tyckte att vi kunde testa att låta dem vara uppe en stund igen. Vi bestämde att tjejerna skulle få se tre låtar och Alfred alla, men lägga sig innan mellanakter och röstning och grejer. Och det var glatt i soffan innan!
Och ännu gladare på golvet när det väl drog igång!
Idag fick vi besök av Emil och sönerna Hilding och Arvid en liten stund - Emil hade varit i Malmö på Mello eftersom han är bokningsagent åt Mariette, och killarna hade varit hos farmor och farfar här i Landskrona medan gravida mamman var hemma i Stockholm och pluggade och vilade. Mycket trevligt!
Sen skulle vi mata ankorna igen med cornflakes som börjat bli gamla och idag gick det ännu sämre att gå ut - till slut lyfte Christopher ut en gallskrikande Lilly som inte velat klä på sig, och hon skrek hela vägen dit om att vi skulle vända hem så hon fick välja andra stövlar... Det gjorde vi inte, och så höll på på att missa hela matningen för att hon surade, men jag sparade lite cornflakes åt henne så hon fick ge några åtminstone, och sen blev hon glad. Suck. På tisdag har vi ny tid hos psykologen - det ser jag fram emot.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar