söndag 30 oktober 2016

Mer förvaring och syskonbråk

Jag har länge retat mig på att vi har så mycket leksaker som inte har nån bra förvaringsplats i lekrummet, och funderat på var vi kunde sätta upp hyllor. Idag tog jag mig för att mäta och kom på att på väggen mot vardagsrummet skulle det få plats, och sen åkte jag och köpte konsoler och hyllplan och Christopher skruvade upp dem och jag fyllde dem, och det blev så bra! Så nöjd! Det lär ju bli kaos snart igen så klart, men nu ser vi åtminstone äntligen överdelen av den vita hyllan med lådorna, som varit helt belamrad med grejer typ sen vi flyttade in.
På förmiddagen idag var Christopher på fixardag på förskolan och jag var hemma med barnen, och vi skulle byta plats på bokhyllan i deras sovrum och jag tänkte att det skulle vara kul för dem att hjälpa till. Det var det ju en stund, tills Lilly började krångla med att ingen annan fick röra "hennes" böcker i högen hon fixat, och när Alfred och Flora ändå gjorde det utbröt full hysteri, och jag fick spader och skrev så stackars Flora blev så rädd att hon kissade på golvet. Pris för dagens mamma häråt, tack.
Men det här med syskonbråk alltså... I fredags kom min vän Emil med familj (från Stockholm) hit och sov över, för hans mamma som är konstnär och bor här i stan skulle ha vernissage på lördagen. Det var supertrevligt, om än lite kaotiskt med fem barn här, men det jag skulle komma till var att på vernissagen var även Emils bror med döttrar, som är nånstans mellan 20 och 25. De är två supergulliga tjejer som jag träffat några gånger förut också, och de verkar vara så goda vänner som bland annat var ute och reste en långresa tillsammans i våras. Men så kom vi in på att prata om syskonbråk, apropå våra barn, och de berättade att de slagits mycket under sin uppväxt, och senast slogs de på en gata i Indien i våras... Det tar aldrig slut alltså. Hurra, vad mycket vi har att se fram emot. ;)
Men jag ska tillägga att barnen också haft mycket roligt tillsammans idag - det enda jobbiga är att när de leker som bäst ihop nu så springer de runt och skriker på öronbedövande volym, så ikväll fick Christopher nog och skrek åt dem så de blev livrädda. De tar knäcken på oss båda två, tydligen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar