fredag 21 oktober 2016

Jinxad sömn

Att jag aldrig lär mig att man aldrig ska prata om när något som tidigare varit jobbigt med barnen plötsligt går bra. Som igår när jag skrev att barnen sover rätt bra nu: självklart fick vi en skitnatt efter det.
Vid tvåtiden kom Flora in och klättrade upp i vår säng med ett helt artilleri av gosedjur som också skulle få plats. När hon nästan var färdig med att placera ut alla kom Lilly och kravlade upp på min andra sida med både sitt täcke och kudde... Och det var inte bara att det blev trångt, utan hon höll på att krångla och prata bra länge så jag blev klarvaken, och sen skulle hon dricka vatten tre gånger (och då skulle Flora också ha såklart) och det tog nästan en timme innan jag kunde somna igen. Ett tag efter det kom Alfred in och snyftade för att han inte fick plats i vår säng, så Christopher fick följa med honom in till barnens säng och fortsätta sova där.
Så ikväll måste jag komma ihåg att be dem att inte komma in utan att stanna och sova i sin egen säng, för det hjälper faktiskt ofta - när jag har gjort det sover de ofta bättre! Imorgon fyller de ju dessutom hela tre år, de små lopporna, så då är det ju bra om de ligger inne hos sig så vi kan komma in och sjunga.
Jag gjorde ett så fånigt misstag idag på tal om födelsedagen: jag lade fram presenterna vi köpt till dem i arbetsrummet i morse för att vi skulle slå in dem under dagen, men sen fick jag så oerhört mycket jobb att göra så jag helt glömde bort dem. Christopher åkte och hämtade barnen och jag försökte få färdigt en skrivuppgift innan de kom hem och satt och skrev febrilt, och Flora kom in och tog upp en matlåda med Paw Patrol på och frågade "Är den Alfreds?". Jag flög upp och slet den ur händerna på henne och kastade in de andra grejerna bakom en kudde - och som tur var var faktiskt just den matlådan till Alfred, men jag vet inte hur mycket av det andra hon hann se... Men hon tyckte det var jätteroligt att jag fick panik, så det var ju alltid nåt.
Jag har bakat en massa, men nåt mer har jag inte hunnit förbereda, men det är väl å andra sidan inte så mycket mer att förbereda än en fiskdamm och att plocka undan lite, så det ger sig. Klockan 14 imorgon har vi i alla fall kalas, och mormor och Stella, farmor och faster Rebecca med man och deras två barn Linus och Moa kommer, samt två par vänner med ett respektive två barn, så det blir en del folk. Och presenterna får vi slå in när barnen somnat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar