lördag 22 oktober 2016

3 år!

Jag hade alltid tänkt att jag nån gång skulle ha två döttrar, men jag hade aldrig nånsin kunnat tänka mig att jag skulle få två på en gång, och definitivt inte efter att jag redan fått ett barn. Men nu har de varit mina i tre hela år. Det har varit tre fantastiskt underbara och skitjobbiga år då jag varit både tröttare och lyckligare än någonsin. Älskade älskade Lilly och Flora, grattis på 3-årsdagen!!
Efter en natt där jag var vaken ett par timmar nånstans på mitten och där Alfred väckte mig tjugo i sju så låg vi åtminstone kvar i sängen tills Lilly vaknade klockan 8 (hon låg hos mig) och bad henne gå in till sin säng så vi kunde sjunga för henne och Flora. Så vi väckte i alla fall Flora med sång, och så fick de några presenter i sängen.
De fick egna "tugghalsband" och Doktor McStuffins-fruktlådor, och ett L och ett F från Alfred (såna som man kan sätta på till exempel en dörr) och sen ville de ner och öppna fler paket för det där lilla räckte ju inte. :)
Efter frukost och dusch av alla var det dags att förbereda för kalaset, och Flora och Lilly hann leka med ballonger en stund (och en exploderade när jag blåste upp den så jag blev helt rödsprängd i ögat).


Gullungar!


Varsin tårta så klart. Och eftersom Floras favoritfärg är rosa och Lillys blå blev de förstås dekorerade därefter.

Blåsa ut ljusen! Det fick bli i två omgångar eftersom alla gäster inte var med första gången. :)
Men Floras favorit var vaniljhornen (som jag doppat i rosa och blått socker): hon tog sju.
När kalaset började lugna sig och folk börjat åka hem satte sig tjejerna med lilla Vera, 6 månader, och de var så gulliga med henne!
Men det här med att få en fin bild på båda mina tjejer samtidigt är inte det lättaste.
Jag har personligen haft en jobbig dag för jag har varit såå trött och haft jätteont i magen och känner att jag liksom är lite torr i tonen - vilket jag väl i och för sig alltid är, för jag har lite svårt att skriva sådär fint och ärligt om känslor, men jag måste anstränga mig lite här på slutet. Lilly och Flora, mina älskade tjejer. Jag kan inte förstå att jag har lyckats göra er (och er fine bror), två såna fantastiska små människor. Ni är så olika, och helt underbara på varsitt sätt (ni har också varsitt helt olikt sätt att driva mig till vansinne på): 
Flora, du är underfundig, blyg och försiktig men ändå oerhört bestämd och envis. Du är mammas lilla tjej och vill alltid vara nära mig, vilket ger mig dåligt samvete när jag är för stressad för att bära runt på dig så mycket som du vill. Men du är min lilla loppa och jag älskar dig alldeles oerhört.
Lilly, du är vår lilla clown som nästan alltid är öppen och glad mot alla. Du vet exakt hur du vill ha allting och blir det inte rätt blir du inte nådig att tas med. Men du är en liten gosefia, på dina egna villkor, och tack och lov vill du oftast gosa med mig, och jag älskar dig alldeles enormt.
Tre år alltså. Otroligt.

4 kommentarer:

 1. Grattis till hela familjen, 3 år som 5 är inte illa det! :)

  /Sofie

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Vad snyggt det såg ut i skrift! :)

   Radera