söndag 19 juni 2016

Frankrike första två dagarna

I fredags morse tog vi bilen till Helsingborg, där mamma mötte upp oss för att parkera vår bil i sitt garage medan vi är borta, och så tog vi tåget till Kastrup.
Därifrån tog vi flyget till Montpellier, Frankrike. Flora var lite smått skeptisk,

medan Lilly tyckte det var livat värre. Alfred och Christopher satt bakom oss.
I Montpellier blev vi hämtade av Christophers föräldrar Maria och Kjell med två bilar för att vi skulle få plats allihop, och så åkte vi till den lilla byn Murviel les-Béziers, där de bor sedan ett år tillbaka (de köpte hus här för 6 år sen, men flyttade ner på riktigt förra sommaren).
Vi inledde semestern med att hälsa på några vänner till Maria och Kjell som har ett bed and breakfast i ett supertjusigt gammalt hus.


Och barnen glufsade i sig alla snacks de bjöd på och plaskade i poolen, tills de tjatat öronen av oss på att gå hem och bada i farmor och farfars pool. Den var rätt kall, men Alfred badade glatt ändå, och båda tjejerna doppade sig litegrann också.
Igår åkte vi till ett köpcentrum i närligande Béziers, där tjejerna åkte tillsammans i vagnen i ungefär 30 sekunder innan de började bråka, och där jag shoppade loss på fyra klänningar och en topp. Och så åt vi förstås crêpes med nutella.
Sen åkte vi hem och badade - det var inte jättevarmt, bara lite över 20 grader (men i veckan ska det tydligen bli uppemot 30), men det hindrade inte barnen från att bada - tjejerna badade i det f.d. badkaret som nu blivit barnpool på gården.
Och Alfred badade i den stora.
På kvällen gick vi ner på byn där det var ett tivoli på besök.
Alfred och Lilly åkte i en lejonbil.
Och sen fiskade Alfred delfiner och ankor och fick en leksak. Barnen har lagt sig efter 22 alla kvällarna hittills och nu är det ännu senare, så nu måste jag få Alfred i säng!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar