fredag 6 januari 2017

Stockholmsbesök och restaurang

Idag kom våra vänner från Stockholm som egentligen skulle kommit över nyår, men som fick ställa in då yngste sonen hade feber - tack för att trettonhelgen också finns! Så i eftermiddags kom Janne och Lina med barnen Sixten och Olle.
Barnen vände upp och ner på lekrummet i ett par timmar och sen tog vi en promenad ner till stan och vår bordsbokning på nyöppnade Harrys. Kanske inte ett jättespännande restaurangval, men vi tänkte att det var lagom med tanke på att vi hade med oss fem små barn (Sigge är jämngammal med Alfred och Olle med tjejerna). Och det visade sig vara över förväntan: jag hade tagit med kritor och papper till barnen, men nästan direkt när vi satt oss kom vår servitris med varsin pysselbok och kritask. Och barnen fick sin mat först, och efter de ätit fick de varsin gratis pinnglass, fast det fanns betalglass på barnmenyn. PLUS att när vi var redo att gå fick barnen varsin Harrys-nalle!
Så även om min och Linas mat var lite väl underkryddad var det definitivt värt Christophers felräkning som gav vår servitris Ellen 20% dricks istället för 10. :)
Hon fick dessutom en kram av Lilly, efter att hon frågat mig "Får man puss och kram här?" - jag sa att man inte ska pussas när man inte känner nån så bra, men kramas får man gärna göra, så då ville hon det och Ellen ville gärna kramas. :)
På väg ut, efter att jag glömt fota inne vid bordet. 
Och jag är så stolt över våra barn! De satt glada och nöjda vid bordet hela måltiden - de passade på att springa med varann så fort någon behövde gå på toa, men i övrigt inget krumbuktande på stolarna eller rastlöst springande eller störande av andra - åt hyfsat och var små gullungar hela kvällen!
Sixten satte sin nalle innanför jackan som en bebis i sele så alla andra, inklusive Alfred här, hängde också på.
Nu ser jag fram emot en actionspäckad fembarnsdag imorgon!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar