onsdag 11 januari 2017

Mammografi och tandläkare

Idag var jag på mammografi igen - den här lyxen med att få göra det gratis vart 1,5:e år! Jag såg här i bloggen att det kostade en patientavgift sist jag gjorde det men det gjorde det inte idag. 
Jag läste en artikel härom dagen om en forskningsrapport där man undersökt risken för bröstcancer hos kinesiska kvinnor som bara fött ett barn och ammat länge och entydigt kommit fram till att risken minskade med 50% när man ammade i minst två år. Så jag hoppas att tvillingamning i tre år (plus Alfred i nästan två) innebär jackpot i riskreducering!
Ett par timmar senare var jag hos tandläkare också - eller snarare tandhygienist - för undersökning och allmänt plågande med vasst petande i tandkött och ilande tandstensborttagning. Jag hade tydligen superb munhygien men en lagning har gått sönder så jag ska få en ny tid hos tandläkare för att fixa den. Det är en tand där det alltid fastnar hallonkärnor från frukostgröten/frukostsmörgåssylten och det driver mig till vansinne, så det ska bli skönt, om än dyrt, att få det lagat.
Och så har jag hunnit jobba och bråka en massa med Lilly som haft trotstvångsbeteenden till max idag, så nu är det marsch i säng - när Lilly somnat om efter sin vanliga halv tolv-vakenstund vill säga.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar