onsdag 18 januari 2017

Roliga och jobbiga bröllopsgrejer

Bortsett från att jag är svintrött så lekte livet idag på förmiddagen: en toppengrej hände och en väldigt rolig. Det roliga var att Christopher fick veta att han nu, efter popcornfotograferingen för jobbet, även ska fota godis. Och då går det visst inte bara att skicka honom en liten påse, utan han ska få en låda var av fem olika sorter. Och de där lådorna, hur stora är de då? Jo, 10 kg styck. Oooookej. Och vi som tänkt försöka bli lite nyttigare och komma i bättre form till bröllopet i sommar. :)
Och det leder till toppengrejen som hände: vi har funderat på om vi ska skriva ut bröllopsinbjudningarna och festprogrammet själva på vår skrivare för att spara pengar, men vi ville åtminstone veta vad det skulle kosta att trycka dem, så jag mailade i förra veckan till tryckeriet vi brukar använda på jobbet och frågade. Då fick jag till svar från min vanliga kontakt att han skulle höra med en kollega som var borta ett par dagar för att se till att jag skulle få ett bra pris, och idag fick jag svar på mailen, och det löd:
"Vi kom fram till att detta är ett ypperligt tillfälle att ordna det som bröllopsgåva från Exakta till dig och din blivande livspartner."
Vaaaa!? Jag blev helt tårögd - så snällt! Jag visste ju att min kontaktperson där är supertrevlig, men det här hade de ju verkligen inte behövt göra! Så då behöver vi inte fundera mer på det. :) Och ja, jag är så lättköpt att jag lätt kommer rekommendera Exakta om jag nån gång råkar på nån som behöver ett tryckeri.
På tal om bröllop bokade min syster sitt bröllop härom veckan: ett fyradagars barnfritt bröllop i Italien. Jag har vetat länge att de tänkte gifta sig utomlands, och det har gett mig så mycket ångest, men jag kan ju inte klaga på det: det är klart att de ska gifta sig som de vill. Men för oss, som inte har någon barnvakt utom möjligtvis mamma, som ju också ska på bröllopet, blir det ju väldigt besvärligt och tråkigt eftersom jag och Christopher inte kan åka tillsammans. Det var på gång att Christophers mamma skulle kunna komma hit fast hon bor i Frankrike, men dels funkade det inte i mer än två dagar pga hennes jobb och folk som ska komma på besök i Frankrike, dels för att jag insåg att jag inte klarar att åka till ett annat land utan att barnen åtminstone är med sin pappa så jag vet att de är 100% trygga. Plus då att det kostar en massa pengar att åka till Italien och vi försöker spara till vårt eget bröllop.
Sen visade det sig dessutom att det var skitsvårt att flyga direkt från Köpenhamn till Florens utan minst en mellanlandning. Hur?! Hur kan det inte gå en massa flyg mellan den jättestora flygplatsen Kastrup och den jättestora turistmagneten Florens?! Så det slutade med att jag och mamma åker ner två dagar i förväg och hem en dag i förväg, så nu kommer jag vara borta i hela fem dagar från barnen. Jobbigt, men kanske lite skönt att åka till Italien också? Men väldigt tråkigt att inte Christopher kan gå på deras bröllop dock och att jag inte får gå med min fästman på min systers bröllop. Men ångesten har i alla fall lättat lite när jag nu åtminstone har resan ordnad, alltid nåt.


2 kommentarer:

 1. Ni kollade aldrig på flyg från Göteborg? Vi reser med Ryan Air. Jätte billigt. Torsdag till söndag. Bara ett tips. Kram Åsa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, Johanna tipsade om ett flyg därifrån, men det blev ju inte så billigt längre om jag skulle ta mig dit också, plus att det tog en massa extra tid. Min biljett blev åtminstone billig, och jag tänker att det väl kanske kan vara mysigt att vara där innan allt ståhej också?
   Kram

   Radera