måndag 9 januari 2017

Jobb, cupcakes och hjälpreda i köket

Idag började jobbet igen, men inte förskolan: de hade planeringsdag. Det funkade sådär med att jag hade jättemycket att göra efter jullovet, så jag blev helt snurrig och utmattad av att jobba en heldag (vilket krävdes fast jag egentligen jobbar halvtid) med tjoande barn springande runt benen. Christopher jobbade inte, men barnen kräver oftast mest av mig, så det hjälpte bara marginellt. 
När det började lugna sig framåt eftermiddagen bakade vi cupcakes på begäran av Alfred som sett det i ett barnprogram. 
Mycket tjusiga! Red velvet chocolate-muffins och blå frosting med strössel. 
I höstas började Lilly vilja hjälpa till i köket, så vi köpte riktiga barn-kockknivar till barnen i julklapp - jag hittade först en som kostade nästan 300:-, vilket kändes lite jobbigt när vi behövde tre, men så upptäckte jag att IKEA hade ett set med kniv och potatisskalare för 69 pix, så det var perfekt. Nu är det dock Flora som oftast vill hjälpa till, så idag skar hon både sockerärtor och avocado till salladen med sin (läskigt vassa) kniv. Fantastiskt med en liten riktig hjälpreda!
Och imorgon är det förskola och Malmökontoret för mig, så klockan är ställd på 6:50 för första gången på 2,5 veckor - det blir tungt...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar